Prima reprezentativă a României va vedea un nou turneu final din fața televizorului, deși acum avea șansa istorică să evolueze în fața propriilor suporteri, țara noastră urmând a găzdui meciuri de la Euro.
În ciuda unui meci excelent în Austria, luna trecută, terminat cu o victorie puțin scontată, 3-2, tricolorii nu au mai reușit să facă o partidă prea bună. Miza și-a spus cuvântul, dar și organizarea superioară a nordicilor.

Islanda - România 2-1 | Lucescu: "Am fost prea prudenți"

Liga
Mbappe îi mai dă o lovitură lui Realului! Se implică în deturnarea unui star din drumul către Madrid
ACUM O ORĂ
Mircea Lucescu nu credea foarte mult în șansele noastre, având probabil în memorie confruntarea din toamna lui 2017. Atunci, Il Luce se afla la cârma Turciei și a pierdut fără drept de apel, cu 3-0, în fața nordicilor. Marea greșeală a lui Rădoi a fost reprezentată de faptul că s-a gândit prea mult la un rezultat de egalitate, acesta fiind gândul pe care l-au avut tricolorii la intrarea în teren. Se spera ca partida să intre în prelungiri, însă golurile primite au dat peste cap tot planul selecționerului, crede cel mai mare antrenor român aflat în activitate.
"Ce pot să spun, știam că echipa Islandei e foarte bine organizată, foarte bine disciplinată tactic. E și motivul pentru care antrenorul a făcut apel la foștii jucători, care au jucat zece ani împreună. Și eu m-am izbit de aceeași organizare de joc pe care au arătat-o și aseară, era greu de pătruns.
Puteam obține un rezultat de egalitate, nu mi s-au părut net superiori echipei noastre. Nu am știut să-l blocăm pe Sigurdsson. Nimeni nu se aștepta să fie un joc ușor acolo.
Am ratat calificarea, rămâne acum Liga Națiunilor, unde au pornit foarte bine. Îți dă posibilitatea să ajungi la un turneul final direct. S-a jucat în condiții grele, pe un teren greu, alunecos, denivelat. Înainte de meci, îmi spuneam că șansele sunt de 20% pentru noi și 80% pentru ei.
N-au îndrăznit mai mult în prima repriză. E foarte greu când joci un singur meci de calificare. O echipă, dacă greșește, este o greșeală capitală. Am jucat mult prea prudent, au fost mult prea atenți în a menține un rezultat pe o perioadă mai lungă, un rezultat care ne putea permite calificarea.
După care a venit golul și a fost foarte greu, pentru că ei s-au organizat perfect. Urmează două zile, apoi meciul cu Norvegia. Și asta este bine, se trece de la un meci la altul și mai uităm de amărăciunea unei înfrângeri", a spus Mircea Lucescu, citat de Digi Sport.
Tricolorii trebuie să strângă rândurile pentru că duminică urmează o altă partidă importantă, de data asta în Liga Naţiunilor, cu Norvegia, în deplasare. Haaland&Co au ratat şi ei prezenţa la Euro, după ce au pierdut aseară, în prelungiri, barajul cu Serbia.
Liga
Real Madrid a uitat de Mbappe! Oferă de 120 de milioane de € pentru un jucător de același profil
ACUM 3 ORE
Romanian Liga I
Noul acționar de la Rapid: "Modelul de business de la CFR Cluj îl înţeleg foarte greu"
ACUM 3 ORE