UEFA a decis înființarea unei a 3-a competiții europene intercluburi, pentru ca formațiile cu un nivel mai scăzut să se poată lupta cu șanse egale între ele. Deși această nouă competiție nu va fi deloc atractivă pentru grupările din campionatele puternice, miza va fi una semnificativă pentru cele care provin din campionate mai slab cotate.
Simpla calificare în grupele Conference League ar aduce aproape 3 milioane de € fiecărui club, bani importanți pentru formații cum sunt cele din Liga 1 de exemplu. O victorie în grupe va fi premiată cu 500.000 de €, iar un egal ar aduce 166.000 € în contul cluburilor.

Conference League oferă premii semnificative pentru echipele participante

Romanian Liga I
Se reia Liga 1! FCSB - CFR Cluj, derby-ul etapei a 22-a! Cum arată clasamentul competiției
ACUM 11 MINUTE
Echipele care vor reuși să termine pe primul loc în grupe vor primi câte 650.000 de euro, iar cele clasate pe locul doi, 325.000 de euro. Calificarea în șaisprezecimi garantează 300.000 de €, iar avansarea în optimi ar aduce alți 600.000 de €.
Echipele ajunse în sferturi vor primi încă un milion de euro, iar semifinalistele, câte două milioane de euro. Finalistele vor primi fiecare câte 3 milioane de €. Câștigătoarea competiției va primi 5 milioane de euro și va avea garantat și un loc în grupele Europa League din sezonul următor, chiar dacă nu va obține acest drept din clasarea în competiția internă.
La prima ediție, 3 echipe din Liga 1 vor juca în preliminariile Conference League. FCSB și Craiova sunt sigure de prezența în noua competiție, în timp ce ultima formație românească participantă se va cunoaște după încheierea sezonului (finala cupei și disputarea barajelor).
Ligue 1
PSG ar fi dat lovitura care îl poate întoarce pe Mbappe din drum! Anunțul presei din Spania
ACUM O ORĂ
Premier League
5 variante pentru Ronaldo dacă decide să plece de la Manchester United! Unde ar putea ajunge
ACUM 2 ORE