aticol scris de Nicu Alexandru Savin
Odată cu reluarea competițiilor fotbalistice după pauza provocată de pandemia de coronavirus, regulamentul a suferit și el câteva modificări, dintre care cea mai importantă a fost permisiunea antrenorilor de a efectua 5 înlocuiri pe durata unei partide. Scopul acesteia a fost de a se rula cât mai mulți jucători și de a se evita, pe cât posibil, apariția accidentărilor după o perioadă atât de lungă de inactivitate. Fiecare țară a fost liberă să aleagă dacă implementează sau nu această regulă.

Liverpool, Man United și Brighton au efectuat toate schimările permise de la reluarea Premier League

Fotbal
LIVEBLOG Mercato 2022 | Anthony Martial, împrumutat până în vară la Sevilla
ACUM 41 MINUTE
În Premier League s-a votat prin majoritate schimbarea de regulament în privința schimbărilor, dar au fost și 4 cluburi care s-au opus. Aston Villa, Bournemouth, Sheffield United și West Ham United au fost împotriva acestei reguli, motivându-și decizia prin faptul că această modificare nu face altceva decât să ajute cluburile foarte puternice, care au loturi numeroase și valoroase în același timp. Dintre toate cele 20 de echipe din Premier League, numai 3 au efectuat toate schimbările permise de noul regulament. Este vorba de Liverpool, Manchester United și Brighton, în timp ce la polul opus sunt cei de la Burnley, care au efectuat numai 6 schimbări în cele 4 partide disputate după reluarea competiției.

5 schimbări și în sezonul viitor din Premier League

Britanicii de la The Athletic anunță că în zilele următoare IFAB va anunța extinderea acestei reguli și pentru sezonul care urmează, acordându-se în continuare posibilitatea fiecărei Federații și Ligi Naționale de a hotărî dacă o folosește sau nu. Foarte probabil, managerii din Premier League vor putea să efectueze câte 5 schimbări pe meci și în sezonul care urmează, deși nu toți își doresc acest lucru. Antrenorul celor de la Sheffield United, Chris Wilder, este unul dintre cei mai aprigi contestatari ai acestei reguli, el declarând luna trecută: "Favorizează cluburile mari. Nu cred că este cea mai bună soluție"!
Deși naște oarece controverse în lumea fotbalului, pentru că pare să avantajeze cluburile bogate care își permit loturi mai numeroase, regula celor 5 schimbări ar putea aduce pe viitor și multe beneficii jocului de fotbal. Ca atare, cluburile ar putea rula un număr mai mare de fotbaliști pe parcursul unui sezon competițional și nu ar mai fi nevoite să trateze cu indiferență unele competiții din cauza programului prea încărcat, așa cum se întâmplă deseori cu echipele care luptă pe mai multe fronturi.
https://i.eurosport.com/2020/07/07/2846191.jpg
Premier League
Transferul iernii, ca şi făcut! Lovitură pentru Arsenal: o altă forţă i-l suflă pe Vlahovic
ACUM O ORĂ
Romanian Liga I
Dinamo, super-lovitură pe piața transferurilor! "Câinii" au concretizat mutarea la miezul nopții
ACUM 2 ORE