Constantin Budescu nu a mai fost chemat la echipa națională din toamna lui 2019, iar ultimele minute bifate sub tricolor de talentatul fotbalist datează de la meciul cu Muntenegru din Liga Națiunilor, din vara lui 2018.
Deși evoluează la FC Damac, în Arabia Saudită, Budescu a fost urmărit de Mirel Rădoi și convocat pentru acțiunea din această săptămână, când prima reprezentativă va juca 2 meciuri de pregătire, acasă cu Georgia (2 iunie) și în deplasare cu Anglia (6 iunie).
Cu ocazia reveniri printre tricolori, Constantin Budescu a oferit un amplu interviu pentru canalul de Youtube al FRF, în care a vorbit despre onoarea de a îmbrăca tricoul echipei naționale. Mijlocașul de 32 de ani a declarat că îi place foarte mult stilul lui Mirel Rădoi și e de părere că echipa națională trebuie să continue să joace la fel, menționând că lipsa rezultatelor s-a datorat și lipsei de șansă.
Fotbal
VIDEO | GOLUL DIN RABONA AL LUI ERIK LAMELA, CEA MAI FRUMOASĂ REUȘITĂ A ANULUI 2021!
ACUM O ORĂ
"Am urmărit meciurile naționalei, mi-a plăcut cum s-a jucat, din păcate nu s-au obținut rezultatele dorite, dar îmi place mai mult acum, jucăm mai mult ofensiv, și pentru mine este mai bine. Trebuie să continuăm să jucăm la fel, a fost și ghinion în ultimele meciuri. Puteam câștiga, dar neșansa a făcut să nu obținem mai multe puncte.
Sper să mai prind naționala și, de ce nu, să ne calificăm. La felul în care suntem acum, merităm la Mondiale. M-aș simți foarte bine să fiu convocat pentru Jocurile Olimpice și totodată onorat.", a spus mijlocașul.
Tricolorii se pregătesc intens la antrenamente și s-au întrecut în execuții
În meciul cu Georgia, Budescu ar putea juca din nou pe arena Ilie Oană din Ploiești, acolo unde a marcat 2 dintre cele 5 goluri ale sale pentru echipa națională și unde este foarte iubit de public. Mijlocașul nu și-a ascuns niciodată simpatia pentru Petrolul și a menționat că acela este clubul unde dorește să-și încheie cariera.
"Cu siguranță voi avea emoții, la Ploiești este un stadion care îmi priește, acolo am început fotbalul.Pentru mine au contat suporterii întotdeauna, mi-aș dori ca pe viitor să joc la o echipă importantă, cu suporteri și poate pe final de carieră voi ajunge la Petrolul, acolo am început și acolo aș vrea să termin fotbalul.", a adăuat Budescu

Constantin Budescu a explicat cu a reușit să slăbească

Criticat deseori pentru că are kilograme în plus, Budescu a ajuns la națională într-o formă fizică impresionantă. Mijlocașul a declarat însă că nu a urmat o dietă specială, ci a slăbit doar datorită exercițiilor.
"Nu a fost dietă, pot spune că este voință. Mi-am dorit acest lucru. După o vârstă trebuie să reglezi anumite lucruri. Am jucat ceva timp cu kilograme în plus, am spus să văd cum e și fără. Plus că în Arabia nu prea puteam să joc cu kilograme în plus și a trebuit să slăbesc ca să mă adaptez. N-am nicio rețetă specială, am lucrat foarte mult la sală și nu am mai mâncat la ore târzii.", a încheiat Budescu.
Fotbal
Prima reacție a lui Lewandowski după ce a primit titlul de cel mai bun fotbalist al lumii în 2021
ACUM 2 ORE
Fotbal
Camerun și Burkina Faso merg mai departe, în timp ce Insulele Capului Verde se află în așteptare
ACUM 3 ORE