În toamna anului trecut, Conte era instalat pe banca nerazzurrilor, iar obiectivul era clar: stoparea hegemoniei lui Juventus. Un tehnician cu un CV fantastic, italianul a creat la Inter toate premisele pentru performanță, iar transferurile realizate au fost făcute în primul rând pentru că jucători ca Lukaku sau Alexis Sanchez au văzut în Conte un garant al succesului.
Conte însă a simțit că nu a fost sprijinit de conducere cum trebuia. Patronul și președintele clubului nu s-au mai întors în Italia după pandemia de coronavirus, astfel că tehnicianul a simțit că echipa e a nimănui.

Conte: "Clubul e slab și nu ne-a protejat niciodată"

Premier League
Lucian Sănmărtean a ales jucătorul etapei a 38-a din Premier League
23/05/2022 LA 06:08
După victoria cu Atalanta, al 7-lea meci la rând fără înfrângere pentru Inter, Conte a răbufnit. Formația de pe Giuseppe Meazza a terminat campionatul pe doi, la un singur punct de Juventus, dar diferența e mult mai mare. Nu doar pentru că "Bătrâna Doamnă" a avut un avantaj enorm și și-a permis să trateze relaxat finalul de stagiune, dar și pentru că la nivel de conducere bianconerii beneficiază de un staff de talie mondială. Conte a cucerit 3 titluri cu Juventus (2011-2012, 2012-2013 și 2013-2014) și știe cât de mult contează ca oficialii să fie alături de echipă și să se lupte pentru ea.
"Clubul e slab şi nu ne-a protejat niciodată. Nici pe jucători, nici pe antrenor, când s-a aruncat cu multă mizerie în noi! Unii sunt alături numai la bine... Avem nevoie de o conducere puternică şi un proiect clar. Diferenţa faţă de Juventus nu e doar de un punct. Dacă vrei s-o micşorezi, trebuie să fii puternic în teren, dar mai ales în afara lui. Voi trage linie şi voi lua o decizie", a tunat Conte, conform Gazzetta dello Sport.
În urmă cu aproximativ cu o lună și jumătate, când Inter a ieșit din cursa pentru titlu, s-a speculat că relațiile dintre tehnician și Beppe Marotta, managerul general al formație lombarde, s-ar fi răcit simțitor. Acesta chiar i-ar fi căutat înlocuitor, Pochettino și Allegri fiind pe lista scurtă cu posibilii viitori tehnicieni ai nerazzurrilor. Conte însă are un contract "beton" și poate fi dat afară doar în cazul unor despăgubiri uriașe, astfel că va pleca, în mod normal, de la Inter doar dacă își va dori el acest lucru.
Premier League
Harry Kane nu mai vrea să plece de la Tottenham! Ce a spus despre colaborarea cu Antonio Conte
16/05/2022 LA 13:32
Ligue 1
Nici Zidane, nici Conte! L'Equipe anunță surpriza pregătită de PSG pentru înlocuirea lui Pochettino
13/05/2022 LA 14:12