UPDATE / Copa America se va desfășura în Brazilia
După ce nici Columbia și nici Argentina nu au putut găzdui cea mai importantă competiție interțări din America de Sud, CONMEBOL a anunțat că aceasta va avea loc în Brazilia.
"CopaAmerica 2021 se va juca în Brazilia! Datele de începere și de încheiere ale turneului sunt confirmate. Echipele vor fi informate cu privire la locații în următoarele câteva ore. Cel mai vechi turneu de echipe naționale din lume va simți vibrația întregului continent!", a publicat CONMEBOL pe contul său de Twitter.
Romanian Liga I
Schimbări uriașe în Cupa României! Cum se va desfășura competiția în sezonul 2022/23
ACUM 3 MINUTE
Știrea inițială
CONMEBOL nu a dezvăluit natura circumstanţelor care au condus la decizie, dar Argentina se confruntă în prezent cu o creştere accentuată a cazurilor de COVID-19.
"CONMEBOL analizează ofertele din alte ţări care s-au arătat interesate să găzduiască turneul continental. Actualizările vor fi anunţate în curând", a spus instituţia într-o scurtă declaraţie.
Oficialii organizaţiei se vor întâlni luni pentru a decide cu privire la următorii paşi pentru turneul care a fost amânat în 2020 din cauza pandemiei, relatează Reuters.
Decizia surpizătoare a fost anunţată în Argentina la sfârşitul unui weekend în care opoziţia faţă de turneu a crescut atât în ​​interiorul, cât şi în afara guvernului. În emisfera sudică a început sezonul rece, iar în Argentina cazurile COVID-19 sunt în creştere şi au determinat guvernul să impună măsuri stricte de carantină.
O posibilă destinaţie de ultim moment pentru turneu ar fi Chile. Gonzalo Belloso, secretarul general al CONMEBOL, a declarat săptămâna trecută că organizaţia a vorbit cu oficialii chilieni în vederea organizării unor meciuri acolo, aminteşte presa din Argentina.

Se anulează Copa America 2021?

Organizatorii sunt reticenţi să anuleze turneul din cauza importanţei sale financiare. Ultima Copa America, desfăşurată în Brazilia în 2019, a adus 118 milioane de dolari şi a fost a doua sursă anuală de venituri ca mărime după Copa Libertadores, echivalentul Ligii Campionilor din Europa.
Anul acesta, fiecare naţiune concurentă va primi minimum 4 milioane de dolari, iar câştigătorul va primi încă 10 milioane de dolari, a spus CONMEBOL.
Turneul, cu 10 naţiuni sud-americane, trebuia să se desfăşoare în Argentina şi Columbia în perioada 13 iunie - 10 iulie, prima dată în istoria sa de 105 ani când ar fi avut două gazde.
Cu toate acestea, Columbia a fost eliminată ca gazdă pe 20 mai, după ce un val de proteste care cer schimbări sociale şi economice s-a răspândit în toată ţara. Iar acum Aregntina iese din organizarea Copa America ca urmare a ceea ce CONMEBOL a spus că sunt „circumstanţele actuale”.
Sursa: Mediafax
Serie A
Ibrahimovic i-a dedicat titlul din Serie A lui Mino Raiola: "M-ar fi sfătuit să fur și mai mulți ban
ACUM 26 MINUTE
Fotbal
Finala Ligii Campionilor 2022 - cote, ponturi și statistici
ACUM 36 MINUTE