Pentru țara gazdă, Brazilia, au fost multe emoții înainte de etapa a 3-a. Brazilienii au remizat cu Venezuela, 0-0, și aveau nevoie de victorie împotriva celor din Peru pentru a încheia grupa A pe prima poziție. Zis și făcut. Selecționata antrenată de Tite a făcut cea mai bună partidă de la actuala ediție a competiției, câștigând la final cu un categoric 5-0.
Casemiro, Roberto Firmino, Everton, Dani Alves și Willian au fost marcatorii partidei. Scorul putea fi mult mai mare, brazilienii având și alte ocazii mari, ratând de altfel și în prelungiri un penalty prin Gabriel Jesus. În celălalt duel al grupei A, Venezuela a câștigat meciul cu Bolivia, 3-1, prin dubla lui Darwin Machis și reușita lui Joseph Martinez. Astfel, Brazilia s-a calificat în sferturi de pe prima poziție cu 7 puncte, fiind urmată de Venezuela cu 5 puncte, Peru cu 4 puncte și Bolivia cu 0 puncte.
În grupa B Argentina se afla într-o situație delicată. Selecționata pregătită de Lionel Scaloni avea nevoie de victorie împotriva Qatarului, dar și de un ajutor din partea Columbiei, formație deja calificată mai departe. Astfel, „pumele” argentiniene au dominat partida, impunându-se la capătul celor 90 de minute cu 2-0 prin golurile lui Lautaro Martinez și Sergio Aguero.
Fotbal
Rezumatul partidei Watford - Norwich, cu un gol de poveste al americanului Joshua Sargent
ACUM 2 ORE
Victoria de la final a fost sărbătorită cu fast, mai ales că în celălalt meci, Columbia s-a impus cu 1-0 în fața Paraguayului datorită reușitei semnate de Gustavo Cuellar în minutul 31. Prin urmare, Columbia a încheiat grupa B cu maximum de puncte, 9, urmată apoi de Argentina cu 4 puncte, Paraguay cu 2 puncte și Qatar cu 1 punct.
Nu în ultimul rând, grupa C a propus la finalul fazei grupelor un super duel între Chile și Uruguay, două dintre cele mai bune naționale de pe continentul sud-american. Deși au fost nenumărate ocazii de poartă, s-a marcat un singur gol, în poarta chilienilor. Edinson Cavani le-a adus uruguayenilor un succes prețios cu 1-0, propulsându-i pe prima poziție în grupă. În același timp, Ecuador și Japonia au dat-o la pace, remizând, 1-1.
Uruguay a terminat pe primul loc cu 7 puncte, Chile pe doi cu 6 puncte, Japonia pe trei cu 2 puncte și Ecuador ultima cu un singur punct. Prin urmare, în sferturi s-au calificat primele două clasate din fiecare grupă, dar și cele mai bune două formații care au terminat pe locul 3. Acestea au fost Peru (cu 4 puncte) și Paraguay (2 puncte). Paraguayenii au avut un golaveraj mai bun decât niponii și au reușit să meargă în sferturi.
Programul transmisiunilor pentru sferturile de finală:
Vineri, 28 iunie:
Ora 03:30 – Brazilia v Paraguay – Eurosport 1
Ora 22:00 – Venezuela v Argentina – Eurosport 1
Sâmbătă, 29 iunie:
Ora 02:00 – Columbia v Chile – Eurosport 1
Ora 22:00 – Uruguay v Peru – Eurosport 1
Premier League
Ce golgeter își aduce Manchester City și ce sumă a plătit pentru el?
ACUM 3 ORE
Fotbal
Gol în stilul lui Zlatan Ibrahimovic la Watford - Norwich City
ACUM 3 ORE