Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Copa America, anulată? Brazilia se revoltă față de organizarea competiției! Decizia de ultimă oră a autorităților

Bianca Dumitru

Publicat 09/06/2021 la 09:31 GMT+3

Ediția din 2021 a Copa America este programată în perioada 13 iunie - 11 iulie în Brazilia, țară care este și deținătoarea en-titre a trofeului, după victoria din 2019. Competiția ar putea fi, însă, anulată după ce au apărut mai multe voci care au cerut ca turneul să nu se dispute din cauza pandemiei de coronavirus.

La Copa America non si svolgerà in Argentina, Getty Images

Credit imagine: Getty Images

Potrivit jurnaliștilor de la Globo Esporte, președintele Curții Supreme Federale din Brazilia a acceptat cererea ministrului Carmen Lucia, prin care aceasta a cerut organizarea unei sesiuni extraordinare în care să fie judecată ideea anulării Copei America. Procesul va avea loc timp de 24 de ore, începând de la miezul nopții de joi.
În ultimele săptămâni, mai multe partide din Brazilia și persoane publice au făcut acțiuni menite să împiedice disputarea turneului, din cauza situației sociale din țară, dar și a pandemiei de coronavirus. Competiția era programată inițial în Argentina și Columbia, dar cele două țări au renunțat din cauza problemelor cauzate de Covid-19. CONMEBOL a ales apoi ca țară gazdă Brazilia, care nu se află, însă, într-o situație foarte diferită de a celorlalte două state din America de Sud, astfel că experții în sănătate au criticat confirmarea organizării Copei America. Brazilia are circa 17 milioane de cazuri de coronavirus confirmate și aproximativ 480.000 de decese.
Printre cei care și-au manifestat nemulțumirea cu privire la decizia CONMEBOL, se afla și fotbaliștii din echipa națională a Braziliei, care deși nu au de gând să boicoteze competiția, sunt așteptați să transmită mesaje dure în cadrul unei conferințe de presă organizate înainte de startul competiției.

Sume uriașe de bani sunt puse în joc

Organizatorii sunt reticenţi să anuleze turneul din cauza importanţei sale financiare. Ultima Copa America, desfăşurată în Brazilia în 2019, a adus 118 milioane de dolari şi a fost a doua sursă anuală de venituri ca mărime după Copa Libertadores, echivalentul Ligii Campionilor din Europa.
Anul acesta, potrivit reprezentanților CONMEBOL, fiecare naţiune concurentă va primi minimum 4 milioane de dolari, iar câştigătorul va primi încă 10 milioane de dolari.
Programul complet al Copa America 2021 este disponibil AICI.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo