Potrivit jurnaliștilor de la Globo Esporte, președintele Curții Supreme Federale din Brazilia a acceptat cererea ministrului Carmen Lucia, prin care aceasta a cerut organizarea unei sesiuni extraordinare în care să fie judecată ideea anulării Copei America. Procesul va avea loc timp de 24 de ore, începând de la miezul nopții de joi.
În ultimele săptămâni, mai multe partide din Brazilia și persoane publice au făcut acțiuni menite să împiedice disputarea turneului, din cauza situației sociale din țară, dar și a pandemiei de coronavirus. Competiția era programată inițial în Argentina și Columbia, dar cele două țări au renunțat din cauza problemelor cauzate de Covid-19. CONMEBOL a ales apoi ca țară gazdă Brazilia, care nu se află, însă, într-o situație foarte diferită de a celorlalte două state din America de Sud, astfel că experții în sănătate au criticat confirmarea organizării Copei America. Brazilia are circa 17 milioane de cazuri de coronavirus confirmate și aproximativ 480.000 de decese.
Printre cei care și-au manifestat nemulțumirea cu privire la decizia CONMEBOL, se afla și fotbaliștii din echipa națională a Braziliei, care deși nu au de gând să boicoteze competiția, sunt așteptați să transmită mesaje dure în cadrul unei conferințe de presă organizate înainte de startul competiției.
World Cup Qualification CONMEBOL
Argentina, calificată la turneul final al CM din Qatar! Recordul pe care îl va stabili Messi în 2022
17/11/2021 LA 06:08

Sume uriașe de bani sunt puse în joc

Organizatorii sunt reticenţi să anuleze turneul din cauza importanţei sale financiare. Ultima Copa America, desfăşurată în Brazilia în 2019, a adus 118 milioane de dolari şi a fost a doua sursă anuală de venituri ca mărime după Copa Libertadores, echivalentul Ligii Campionilor din Europa.
Anul acesta, potrivit reprezentanților CONMEBOL, fiecare naţiune concurentă va primi minimum 4 milioane de dolari, iar câştigătorul va primi încă 10 milioane de dolari.
Programul complet al Copa America 2021 este disponibil AICI.
World Cup Qualification CONMEBOL
Brazilia s-a calificat la Mondial! Recordul nemaiîntâlnit scris în partida contra Columbiei
12/11/2021 LA 11:14
World Cup Qualification CONMEBOL
Partida dintre Brazilia și Argentina, abandonată după ce autoritățile medicale au dat buzna pe teren
05/09/2021 LA 20:51