Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Barcelona, calificare dramatică în semifinalele Cupei Spaniei! Catalanii au revenit de la 0-2

Nicu Savin

Actualizat 04/02/2021 la 00:40 GMT+2

Granada și Barcelona au oferit o partidă memorabilă în sferturile de finală ale Cupei Spaniei. Gazdele au fost aproape de un succes istoric, conducând cu 2-0 până în minutul 88, dar catalanii au avut puterea să egaleze și apoi să se impună în prelungiri.

Antoine Griezmann și Jordi Alba

Credit imagine: Getty Images

Barcelona și-a făcut un obicei în ultima vreme să joace prelungiri în meciurile eliminatorii, iar catalanii nu au făcut excepție nici în meciul din sferturile de finală ale Cupei Spaniei. Echipa lui Koeman pornea mare favorită pe terenul Granadei, dar andaluzii au făcut un meci mare, cel puțin până la un moment dat.
Pe fondul unei dominări a Barcelonei, Granada a deschis scorul în minutul 34 prin Kenedy, care a trimis mingea în plasă în urma unei pase venite de la Alberto Soro, care a profitat de o mare eroare a lui Umtiti. Kenedy putea face dubla după doar un minut, în urma unei alte greșeli flagrante a apărării Barcelonei, dar brazilianul nu a mai nimerit ținta de această dată și la pauză s-a intrat cu 1-0 pentru gazde.
In cel de-al 2-lea minut al reprizei secunde Granada și-a dublat avantajul. Soldado a urmărit o minge lungă trimisă de Monturo, a câștigat prim planul într-un duel cu Umtiti și l-a executat pe Ter Stegen, iar gluma începea să se îngroașe pentru Barcelona.
Catalanii s-au aruncat în atac, dar Messi, Trincao, Dembele și Griezmann au ratat pe rând șansa de reduce din diferență și Granda se îndrepta spre un succes memorabil. În minutul 88 însă, Barca a început să spere după un gol norocos al lui Griezmann, iar apoi Jordi Alba a reușit să trimită meciul în prelungiri cu o lovitură de cap, în urma unei centrări excelente a aceluiași Griezmann.

Granada-Barcelona 3-5 | Catalanii s-au calificat dramatic în semifinalele Cupei Spaniei

În minutul 108, rolurile s-au inversat în atacul Barcelonei și Jordi Alba i-a pus mingea pe cap lui Griezmann, care a făcut dubla și și-a adus echipa în avantaj. Bucuria catalanilor a durat doar 5 minute, deoarece Granada a egalat prin Fede, care a marcat dintr-un penalty făcut de Sergino Dest.
Barcelona a reluat atacurile și De Jong i-a adus din nou pe catalani în avantaj în minutul 108, reluând în plasă o mingfe respinsă în față de portarul gazdelor după un șut al lui Messi. De data aceasta elevii lui Koeman și-au păstrat avantajul și chiar și l-au mărit, Jordi Alba reușind dubla în minutul 113 cu un voleu superb din interiorul careului, consolidând astfel victoria echipei "blaugrana", care după aspectul jocului a fost în totalitate meritată.
Așadar, Barcelona se califică dramatic în semifinalele Cupei Spaniei, acolo unde au ajuns deja Levante și Sevilla. Ultima echipă din careul de ași al comnpetiției va fi câștigătoarea duelului dintre Betis și Athletic Bilbao de mâine seară.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo