Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Barcelona - Real Madrid 0-4 | Benzema, hattrick de senzație pe Camp Nou! Madrilenii, în finala Cupei Spaniei

Nicu Savin

Publicat 05/04/2023 la 23:54 GMT+3

Real Madrid s-a calificat în finala Cupei Spaniei, după ce s-a impus cu 4-0 pe Camp Nou în fața Barcelonei. Karim Benzema a fost eroul meciului, francezul reușind un hattrick de senzație în repriza secundă. Echipa lui Ancelotti va juca pentru trofeu împotriva celor de la Osasuna, care au trecut de Athletic Bilbao în prima semifinală.

Karim Benzema

Credit imagine: Getty Images

Ultimul El Clasico al sezonului a avut o miză uriașă: calificarea în Cupa Spaniei. Barcelona câștigase cu 1-0, pe Bernabeu, în manșa tur a semifinalelor, astfel că pornea cu prima șansă la calificare. De 61 de ani nu mai pierduseră catalanii o dublă manșă în Cupa Spaniei, după ce au câștigat turul în deplasare, dar echipa lui Ancelotti a reușit să pună capăt acestei serii, după un succes clar, scor 4-0.
Catalanii au început mai bine meciul de pe Camp Nou, dar Sergi Roberto a trecut pe lângă deschiderea scorului în minutul 10, când șutul acestuia a fost blocat de un apărător advers. Realul și-a arătat "colții" două minute mai târziu, când Vinicius a fost la câțiva centimetri de a finaliza un contraatac foarte periculos.Tensiunea a fost la cote mari pe Camp Nou, iar Gavi și Vinicius au fost aproape de o încăierare în minutul 26, fiind ambii avertizați.
Barcelona a continuat să domine teritorial, dar nu a mai avut ocazii periculoase până în finalul primei reprize. În minutul 45, Lewandowski a trimis un șut bun de la marginea careului, dar Courtois a reținut în doi timpi și și-a pus imediat echipa pe contraatac. Rodrygo i-a pasat lui Vinicius în zonă centrală, acesta a urcat până în preajma careului advers și l-a deschis în dreapta pe Benzema, francezul i-a întors excelent în zonă centrală și brazilianul a înscris, în ciuda opoziției unui fundaș al Barcelonei (Benzema a împins mingea în poartă, dar aceasta trecuse deja de linie și Vinicius a fost creditat cu reușita). A fost primul gol marcat de Vinicius pe Camp Nou, în cele 5 meciuri jucate până acum în fieful marii rivale.

Barcelona - Real Madrid 0-4 | "Galacticii", calificare en-fanfare în finala Cupei Spaniei! Benzema, hattrick spectaculos

Golul primit în finalul primei părți a lăsat urme adânci în moralul catalanilor, care au început foarte slab repriza secundă. În minutul 50, Modric a destabilizat apărarea lui Xavi cu o pătrundere din lateral și i-a pasat lui Benzema la marginea careului, iar francezul l-a executat pe Ter Stegen cu un șut excelent plasat.
Barcelona s-a aruncat în atac, dar tot Realul a fost echipa care a marcat. În minutul 58, Benzema a transformat impecabil un penalty acordat după un fault al lui Kessie și meciul era jucat. Cele două reușite din această seară au fost primele pentru atacantul francez pe terenul Barcelonei , după o pauză de 7 ani.
Barcelona a căzut complet și scorul putea lua proporții. Rodrygo, Benzema sau Asensio au avut ocazii mari de a face 4-0, dar au ratat cu seninătate. Catalanii au riscat tot mai mult pe final, dar a fost o seară neagră pentru toți jucătorii lui Xavi și apărarea Realului nu a putut fi străpunsă. În cele din urmă s-a făcut 4-0 pentru Real. Benzema semnând hattrick-ul în minutul 81, după o pasă genială a lui Vinicius. Dacă în meciul cu Valladolid de acum 3 zile francezul a reușit un hattrick în prima repriză, acum a marcat toate cele 3 goluri ale sale în repriza secundă.
Așadar, Real Madrid s-a calificat în finala Cupei Spaniei și a spulberat visul marii rivale la un event așteptat de 5 ani. Echipa lui Ancelotti va lupta pentru trofeu cu Osasuna, care este abia la a 2-a finală din istorie, după cea din 2005, pierdută în prelungiri în fața lui Betis. Pentru madrileni va fi a 40-a finală de Cupa Spaniei din istorie. "Galacticii" au câștigat trofeul de 19 ori până acum, ultima dată în 2014, când au și ajuns ultima dată în ultimul act.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo