Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

O echipă din Spania are un președinte bun la toate! Cum pregătește meciul istoric din Cupa Spaniei

Eurosport
DeEurosport

Publicat 05/12/2023 la 12:29 GMT+2

Dionisio Humara este un președinte de club atipic. Acesta îngrijește gazonul stadionului pe care evoluează echipa sa, CD Cayon. Formația din liga a patra spaniolă se pregătește pentru cel mai important meci din istoria sa recentă, contra lui Athletic Bilbao, în Cupa Spaniei.

Dionisio Humara, Pablo Vinas

Credit imagine: Eurosport

Articol scris de Daniel Kerekes
CD Cayon se pregătește pentru un eveniment major în istoria clubului. Echipa din a patra divizie spaniolă o va întâlni pe Athletic Bilbao în a doua rundă a Cupei Spaniei, pe teren propriu. Aceștia se află pe loc de retrogradare în Segunda Federacion, dar victoria la limită din prima rundă a Cupei, contra celor de la Ursaria, i-a adus în fața unui meci de sărbătoare.
Președintele clubului se ocupă de întreținerea gazonului pe stadionul "Fernando Astobiza". Dionisio Humara nu este un conducător de club obișnuit. Pe lângă toate atribuțiile administrative pe care le are la clubul spaniol, acesta este responsabil și de a păstra gazonul în cele mai bune condiții.
Dimineața de luni este dedicată acestei activități, dar pentru meciul de joi seara contra lui Athletic, acestuia i s-a cerut să întârzie puțin tunderea gazonului: "În această dimineață nu am avut timp, dar după-masa nu se va mai întâmpla. Atunci va veni vremea să ies pe teren cu mașina de tuns iarba. Totul trebuie să fie perfect, ca mingea să se rostogolească bine și să nu sară ciudat", a declarat Humara într-un interviu pentru publicația spaniolă DEIA.
Trasarea liniilor este o sarcină pe care acesta i-o încredințează colegului său, Jose Luis, secretarul clubului: "Acum este ocupat cu vânzarea biletelor, dar după ce termin eu aici, el va fi prezent să traseze liniile și să regleze plasele, este un perfecționist. Cu toții muncim aici, suntem o adevărată familie", a continuat președintele.
Citește și:

Record de spectatori pentru Cayon - Bilbao

Condițiile de la Cayon au fost apreciate de cei de la Athletic în vară, când aceștia au jucat un amical pe acest teren. "În special Ernesto Valverde a fost fericit pentru că au jucat pe un gazon bun. Veniseră după un turneu în Mexic, unde terenurile probabil că nu au fost la cele mai înalte standarde", spune Humara.
CD Cayon sunt pregătiți de o asistență record pentru meciul din turul 2 al Cupei Spaniei. Conducătorii nu se așteptau la un interes atât de ridicat, mai ales din partea oaspeților: "Am vândut deja peste 12 mii de bilete. O mare parte din spectatori vor veni de la Bilbao. Nu ne-am fi așteptat la un asemenea răspuns al publicului. Noi am preconizat 6-8 mii de spectatori."
Cayon este o echipă semi-profesionistă, care a promovat sezonul trecut din liga a 5-a și are salarii între 600 și 800 de euro: "Jucătorii noștri învață sau muncesc, fiindcă nu îi putem plăti prea bine. Încercăm să-i ajutăm cu alte lucruri."
Humara este recunoscător față de jucătorii săi despre care spune că sunt "extrem de loiali" și nu se ferește să spună că visează să o elimine pe Bilbao din cupă: "Trebuie să rămânem cu picioarele pe pământ, dar nu ne oprește nimeni să visăm. Dacă se întâmplă, voi fi cel mai fericit om din lume", a încheiat Dionisio Humara.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo