Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Lista neagră de la Barcelona: fotbaliștii care l-au dezamăgit pe Laporta după eșecul cu Real Madrid

Eurosport
DeEurosport

Actualizat 06/04/2023 la 16:01 GMT+3

Eșecul înregistrat de Barcelona în fața rivalilor de la Real Madrid a reprezentat una dintre cele mai dureroase înfrângeri din istoria recentă a clubului. Joan Laporta, președintele clubului "blaugrana" ar fi identificat patru jucători cu evoluții slabe în "El Clasico".

Laporta bittet Fans um Unterstützung für El Clasico

Credit imagine: Perform

Articol scris de Achim Sturzu
Barcelona a fost "zdrobită" de rivalii madrileni în returul semifinalelor Copei del Rey cu scorul de 0-4, Benzema cu un hat-trick și Vinicius fiind marcatorii meciului. Președintele clubului catalan, Joan Laporta, a fost foarte dezamăgit de prestația echipei sale și a nominalizat patru jucători pe care nu îi consideră îndeajuns de valoroși pentru a rămâne în lotul echipei, potrivit cotidianului catalan El Nacional.
CITEȘTE ȘI:

Trei transferuri din această vară, pe lista neagră a lui Laporta

Dintre cei patru jucători numiți de Laporta ca fiind dezamăgitori, trei au fost transferați în perioada de mercato din vară. Cel mai răsunător nume este al lui Raphinha, aripa dreapta braziliană venind de la Leeds pentru 58 de milioane de euro. Evoluția lui in "El Clasico" a fost una ștearsă, fiind marcat excelent de către mijlocașul defensiv al "galacticilor", Eduardo Camavinga.
Franck Kessie este de asemenea pe lista neagră a președintelui Barcelonei, după o evoluție modestă în derby-ul spaniol. Mijlocașului venit pe gratis de la AC Milan i-a lipsit creativitatea lui Pedri sau a lui Frankie de Jong, absenți în urma unor accidentări, și nu a reușit să dirijeze jocul catalanilor. Ba mai mult, în minutul 58, el a provocat un penalty, transformat de Benzema.
Un alt transfer nou care l-a dezamăgit pe Laporta este Marcos Alonso, fundașul venit pe gratis de la Chelsea. Spaniolul a fost depășit de situație și nu a putut să riposteze ritmului alert impus de Rodrygo și Vinicius Junior. Potrivit aceleiași surse, conducerea clubului catalan nu îl consideră la nivelul celorlalți fundași.
Ultimul jucător aflat pe listă este un veteran al echipei "blaugrana", Sergi Roberto. Spaniolul este în al zecelea său an pe Camp Nou, însă acesta nu ar fi scăpat de critica lui Laporta deoarece a pierdut foarte ușor multe mingi. Deși evoluția lui a fost una slabă, se vehiculează faptul că va semna un nou contract cu echipa catalană în viitorul apropiat. Pe lângă cei patru jucători vizați, Laporta ar mai fi dezamăgit atât de Sergio Busquets, cât și de Robert Lewandowski.
Pe planul competițiilor interne, sezonul echipei "blaugrana" este unul foarte reușit. Deși au fost eliminați în Cupa Regelui de către "galactici" cu scorul general de 1-4, în Primera Division Barcelona ocupă prima poziție, la o distanță de 12 puncte de Real Madrid, ocupanta locului secund. În 27 de meciuri disputate catalanii au acumulat 23 de victorii, două egaluri și doar două înfrângeri, primind doar 9 goluri în întreaga campanie.
În schimb, pe plan european, Barcelona a avut o prestație dezamăgitoare. Echipa a fost mai întâi eliminată din Liga Campionilor în faza grupelor, ocupând locul 3 care duce spre Europa League. În Europa League echipa a gafat din nou, fiind eliminată cu scorul general de 4-3 de către Manchester United în șaisprezecimile competiției.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo