Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Real Madrid a câștigat Cupa Regelui! Rodrygo, autorul unei duble în finala cu Osasuna de la Sevilla

Alex Masgras

Publicat 07/05/2023 la 01:03 GMT+3

Real Madrid a câștigat finala Cupei Regelui cu Osasuna, scor 2-1. În partida disputată la Sevilla, Rodrygo a reușit o dublă pentru echipa lui Carlo Ancelotti, în timp ce pentru Osasuna a înscris Torro. Real Madrid și-a trecut în palmares a 20-a Cupă a Regelui din istoria sa. Ultima oară, madrilenii au cucerit acest trofeu în sezonul 2013/14, tot sub comanda antrenorului italian.

Rodrygo celebrates after scoring during the Copa del Rey final between Real Madrid and Osasuna at La Cartuja Stadium in Seville on May 6, 2023.

Credit imagine: Getty Images

Real Madrid a cucerit pentru a 20-a în istoria sa Cupa Regelui. Madrilenii au învins Osasuna în ultimul act de pe Estadio de la Cartuja din Sevilla, scor 2-1. Rodrygo a fost autorul unei duble pentru echipa lui Ancelotti, în timp ce singurul gol al celor de la Osasuna a fost marcat de Torro.
Finala a început de la 1-0 pentru Real Madrid. Echipa lui Carlo Ancelotti a deschis scorul încă din al doilea minut al jocului de la Sevilla. Vinicius a intrat în careul celor de la Osasuna, a centrat, iar Rodrygo a înscris cu un șut deviat.
În minutul 25, Real Madrid a avut șansa de a mări avantajul prin Karim Benzema. După o combinație între Vinicius și Rodrygo, balonul a ajuns la atacantul francez, dar Herrera a avut o intervenție foarte bună.
Citește și:

Real Madrid a cucerit pentru a 20-a oară Cupa Regelui

Un minut mai târziu, Osasuna a avut prima mare ocazie. Abde a scăpat singur cu Courtois, dar scărița acestuia nu a reușit să intre în poartă, fiind respinsă de Carvajal. În minutul 32, Real Madrid a avut o nouă șansă importantă, atunci când șutul lui David Alaba din lovitură liberă de la peste 30 de metri a lovit transversala.
În repriza secundă, Osasuna a restabilit egalitatea. Torro l-a învins pe Courtois cu un șut superb din afara careului.
În minutul 70, Real Madrid a revenit în avantaj. Rodrygo a reușit dubla, după o nouă fază inițiată de Vinicius. Brazilianul a intrat în careu, centrarea l-a găsit pe Toni Kroos, iar șutul blocat al germanului a ajuns la Rodrygo, care a trimis balonul în poartă.
Real Madrid a câștigat în această seară pentru a 20-a oară Cupa Regelui. Ultima oară, madrilenii s-au impus în această competiție în sezonul 2013/14, atunci când pe banca tehnică se afla tot Carlo Ancelotti. În ceea ce o privește pe Osasuna, aceasta este a doua participare în finală. În sezonul 2004/05, Osasuna a pierdut în ultimul act cu Real Betis.
Real Madrid nu are foarte mult timp la dispoziție pentru a sărbători trofeul câștigat la Sevilla. Echipa lui Carlo Ancelotti se pregătește pentru manșa tur din semifinalele UEFA Champions League. Marți seară, pe Santiago Bernabeu, madrilenii vor primi vizita celor de la Manchester City.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo