Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Știrile dimineții | Athletic Bilbao a cucerit Cupa Spaniei. Este primul trofeu ajuns la Bilbao după 40 de ani!

Ion Alexandru

Actualizat 07/04/2024 la 06:51 GMT+3

Athletic Bilbao a reușit să câștige Cupa Spaniei după o finală dramatică, terminată la lovituri de departajare. Bascii s-au impus cu 4-2 la penalty-uri în fața lui Mallorca și sărbătoarea a început la Sevilla și a ținut până la răsăritul soarelui în Țara Bascilor. Este al 25-a oară când ajunge la Bilbao trofeul numit în Spania Cupa Regelui.

Athletic Bilbao's Spanish forward #10 Iker Muniain (C) holds the Copa del Rey trophy nexthis teammates at the end of the Spanish Copa del Rey (King's Cup) final football match between Athletic Club Bilbao and RCD Mallorca.

Credit imagine: Getty Images

În fiecare dimineață, la prima oră, Eurosport.ro face o scurtă revistă a presei, pentru a vă oferi cele mai interesante și proaspete informații din sport.

Athletic Bilbao a câștigat, dramatic, Cupa Spaniei

Athletic Bilbao a jucat pentru a 40-a oară finala Cupei Spaniei. La Sevilla, pe un stadion plin de basci, echipa lui Ernesto Valverde a fost nevoită să revină de la 0-1. Mallorca a deschis scorul prin veteranul Daniel Rodriguez și spera la primul trofeu după 21 de ani. În 2003, cu Eto'o și Pandiani între marcatori, Mallorca s-a impus în finala inedită cu Huelva. Oihan Sancet a egalat în repriza a doua pentru Athletic Bilbao și finala s-a dus în prelungiri și apoi la lovituri de departajare. Raul Garcia, Muniain, Vesga și Berenguer au avut sânge rece și au marcat, iar portarul, care în mod normal este rezerva lui Unai Simon, Agirrezabala a reușit să-i hipnotizeze pe Morlanes și Radonjic.
"Este un succes incomparabil cu orice în cariera mea. Să vezi atâta bucurie este superb! Au trecut atât de mulți ani și fanii au fost minunați. Este o victorie cu inima" a spus antrenorul lui Athletic Bilbao, Ernesto Valverde.
Valverde a cucerit Cupa Spaniei ca jucător cu FC Barcelona în 1990 după o finală cu Real Madrid, dar și ca antrenor în 2018 după o finală cu Sevilla.
Pentru echipa din Bilbao este a 25-a Cupa a Spaniei, dar prima după o pauză de 40 de ani. În 1984, echipa din Țara Bascilor a reușit un event istoric. Dar Barcelona a cucerit mai multe Cupe, 31.

Valentin Costache a marcat după 6 luni

Atacantul român Valentin Costache a marcat un gol pentru Apollon Limassol, care a învins-o pe Doxa Katokopias cu scorul de 2-0, sâmbătă, în deplasare, într-un meci din etapa a opta a fazei play-out a campionatului de fotbal al Ciprului.
Costache a deschis scorul în min. 37, iar Eliel Peretz (78) a parafat victoria oaspeţilor.
Costache, care a fost integralist, are 2 goluri marcate în acest sezon în 26 de partide jucate în campionatul cipriot.
Mijlocaşul Andrei Artean a fost şi el integralist la oaspeţi.
Apollon este lider în play-out, cu 52 de puncte (34 jocuri), urmată de AEL Limassol, 41 p (33 j), etc.
Sursa: Agrepres

Steaua a dominat campionatele naționale de spadă, feminin

Scrimera Alexandra Predescu (CSA Steaua Bucureşti) a câştigat titlul de campioană naţională individuală la spadă, după ce a învins-o în finală pe Bianca Benea (CSM Oradea) cu 15-6, sâmbătă, la Satu Mare.
Pe treapta a treia a podiumului s-au clasat Greta Vereş (CSA Steaua) şi Ana Tomşa (CS Satu Mare).
În semifinale, Predescu a trecut cu 11-10 de Vereş, iar Benea a învins-o pe Tomşa cu 15-7.
La întreceri au luat parte 45 de spadasine de la 11 cluburi.
Duminică este programată proba feminină de spadă pe echipe.
Sursa: Agrepres
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol