Palmeiras a câștigat pentru a 2-a oară consecutiv Copa Libertadores, învingând-o în finală pe Flamengo, o altă formație din Brazilia. Partida jucată la Montevideo a început cum nu se poate mai bine pentru echipa antrenată de portughezul Abel Ferreira, Raphael Veiga deschizând scorul în minutul 5. Gabriel Barbosa a egalat în minutul 72, iar finala a intrat în prelungiri. Deyverson, intrat pe teren în prima repriză a timpului suplimentar, a marcat golul victoriei în minutul 95, după o gafă uriașă a lui Andreas Pereira, jucător împrumutat de la Manchester United.
Finalul a fost unul încins, iar celebrele trageri de timp nu au lipsit. Deși era un lucru normal să se întâmple asta, autorul golului victoriei a intrat în derizoriu. În minutele suplimentare ale reprizei secunde de prelungiri acesta a oferit un moment care a făcut înconjurul lumii.
Brazilianul a fost atins ușor cu mâna pe spate de arbitrul partidei și s-a prăbușit la pâmânt ca și cum ar fi fost lovit extrem de tare.
Copa Libertadores
Palmeiras a câștigat Copa Libertadores a 2-a oară la rând! Finala cu Flamengo, decisă în prelungiri
28/11/2021 LA 07:04
Imaginile au devenit virale și Deyverson a fost taxat pentru gestul său. Nimic nu a mai contat însă, pentru că Palmeiras a rezistat și a cucerit pentru a 2-a oară la rând cea mai importantă competiție intercluburi din America de Sud.
Citește și:

PALMEIRAS, A 3-A ECHIPĂ DIN BRAZILIA CARE ÎȘI APĂRĂ TROFEUL ÎN COPA LIBERTADORES

Victoria de aseară a dus-o pe Palmeiras în cărțile de istorie a fotbalului din Brazilia. Acesta a fost al 3-lea trofeu cucerit de formația din Sao Paolo în Copa Libertadores și al 2-lea consecutiv. Numai Santos (1962 și 1963) și Sao Paolo (1992 și 1993) au mai reușit să câștige în ani consecutivi prestigiosul trofeu.
În ultimii 20 de ani nicio echipă nu mai reușise să câștige Copa Libertadores în ani consecutivi, ultima formație care a izbutit această performanță fiind Boca Juniors (2000 și 2001).
Aceasta a fost a 2-a finală consecutivă 100% braziliană și a 3-a la rând câștigată de o echipă din Brazilia (Flamengo a câștigat în 2019), ceea ce demonstrează dominația echipelor braziliene pe continentul sud-american.
Succesul lui Palmeiras a echilibrat duelul de la distanță dintre Brazilia și Argentina în privința numărului de trofee în Copa Libertadores. Brazilienii au acum 21 de titluri, cu 4 mai puțin decât formațiile din Țara Tango-ului.
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
https://i.eurosport.com/2021/11/23/3259001.jpg
Liga
Real Madrid a pus ochii pe puștiul care a încântat Brazilia! Cine e fotbalistul dorit pe Bernabeu
29/10/2021 LA 08:17
Fotbal
Diego Costa revine la prima dragoste. Brazilianul va semna în zilele următoare
13/02/2021 LA 07:27