Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Flamengo a câștigat Copa Libertadores! Brazilienii au reușit o performanță unică în istorie

Nicu Savin

Actualizat 30/10/2022 la 09:11 GMT+2

Flamengo este noua campioană a Americii de Sud. Brazilienii au câștigat pentru a 3-a oară în istorie Copa Libertadores, după ce s-au impus cu 1-0 în finala cu Atletico Paranaense.

Les joueurs de Flamengo (Thiago Maia et Gabriel Barbosa) fêtent la victoire de leur club en finale de la Copa Libertadores

Credit imagine: Getty Images

Flamengo a câștigat Copa Libertadores pentru a 3-a oară în istorie. Echipa antenată de Dorival Silvestre Junior a câștigat cu 1-0 marea finală jucată împotriva unei alte echipe braziliene, Atletico Paranaense, antrenată de un antrenor mult mai celebru, Luis Felipe Scolari.
Ultimul act al ediției din acest an s-a disputat pe Estadio Banco Pichincha din Guayaquil (Ecuador) și a fost decis de golul marcat de Gabriel Barbosa în prelungirile primei reprize.

Flamengo, performanță unică în istoria Copei Libertadores

Flamengo a dominat această ediție a Copei Libertadores cum nu a mai făcut-o nimeni, niciodată. Formația braziliană a devenit prima din istorie care câștigă toate meciurile din faza eliminatorie. Până la marea finală, Flamengo a câștigat ambele manșe în disputele cu Tolima, Corinthians și Velez Sarsfield. De altfel, brazilienii nu au pierdut niciun meci pe parcursul competiției, având 5 victorii și o remiză în faza grupelor.
Actuala ediție a Copei Libertadores a dovedit încă o dată supremația fotbalului brazilian pe continentul sud-american. A fost a 3-a finală consecutivă disputată între două echipe din Țara Cafelei. Flamengo este în cea bună perioadă a istoriei sale, jucând 3 din ultimele 4 finale ale celei mai importante competiții intercluburi din America de Sud. În 2019 a câștigat cu 2-1 în fața lui River Plate, iar anul trecut a pierdut cu același scor în fața celor de la Palmeiras.
Flamengo a ajuns la 3 trofee cucerite în Copa Libertadores (primul datează din 1981) și a devenit al 5-lea club brazilian care reușește acest lucru, după Palmeiras, Sao Paolo, Gremio și Santos. La nivel de succese obținute de echipe din aceeași țară, Brazilia a ajuns la 22, apropiindu-se la numai 3 lungimi de Argentina, care este lider din acest punct de vedere. De-a lungul timpului, 10 echipe din Brazilia și 8 din Argentina au pus mâna pe cel mai râvnit trofeu din fotbalul sud-american.
Turneul ATP Masters de la Paris se vede în săptămâna 31 octombrie - 6 noiembrie 2022 în direct pe Eurosport 2, dar și pe aplicația Eurosport (Android și iOS).
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo