Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Copa Libertadores, "cel mai important trofeu" pentru Marcelo! "Cei de la Real Madrid vor înțelege"

Eurosport
DeEurosport

Publicat 05/11/2023 la 13:42 GMT+2

Fluminense a devenit campioana Americii de Sud pentru prima oară în istorie. Brazilienii s-au impus în finala Copa Libertadores, în fața celor de la Boca Juniors, cu scorul de 2-1, după prelungiri. Marcelo a izbucnit în lacrimi după fluierul final, afirmând că acest trofeu înseamnă cel mai mult pentru el.

Marcelo zdobył Copa Libertadores w barwach Fluminense

Credit imagine: Getty Images

Articol scris de Daniel Kerekes
Fluminense a câștigat Copa Libertadores pentru prima oară în istoria sa. Echipa braziliană, antrenată de Fernando Diniz, s-a impus după două reprize de prelungiri, în finala disputată contra argentinienilor de la Boca Juniors.
Brazilienii au deschis scorul în minutul 36, prin German Cano, care a finalizat din prima o centrare a lui Keno. Peruvianul Advincula a restabilit egalitatea, cu un șut plasat din afara careului, împingând finala spre prelungiri.
În minutul 99, John Kennedy a dat lovitura de grație, cu un șut necruțător, tot din pasa lui Keno. Astfel, echipa braziliană a obținut primul titlu de campioană a Americii de Sud, iar Marcelo și-a trecut în cont trofeul cu numărul 28, conform Transfermarkt.
Citește și:

Marcelo, în lacrimi:"Cel mai important trofeu!"

Brazilianul s-a întors la prima sa echipă în februarie, anul acesta. Marcelo și-a dorit să își încheie cariera la echipa copilăriei sale, dar nu s-a așteptat că va reuși o asemenea performanță în tricoul lui Fluminense.
De 5 ori câștigător al UEFA Champions League, Marcelo s-a gândit și la fostul său club, Real Madrid, când a vorbit despre acest titlu:"Este cel mai important trofeu al carierei mele. Cei de la Madrid vor înțelege, Fluminense este echipa la care am crescut", a declarat apărătorul stânga, citat de Marca.
Acesta a vrut să clarifice faptul că Fluminense reprezintă mai mult decât un club pentru el:"Real Madrid mi-a rămas în inimă, dar despre Fluminense este greu chiar și să vorbesc."
În urma acestui titlu obținut, Marcelo și echipa sa au obținut biletele pentru Campionatul Mondial al Cluburilor. Fluminense a completat tabloul competiției, care se va desfășura între 12 și 22 decembrie, în Arabia Saudită. Brazilienii vor avea o misiune extrem de dificilă, având adversari precum Manchester City, sau Al-Ittihad.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo