Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Haos pe Copacabana! Fanii lui Boca Juniors au luat cu asalt Rio, înaintea finalei Copei Libertadores

Nicu Savin

Publicat 03/11/2023 la 15:50 GMT+2

Fluminense - Boca Juniors este marea finală a Copei Libertadores din acest an. Partida se va juca sâmbătă seara, pe Maracana din Rio de Janeiro, iar fanii argentinienilor au luat cu asalt orașul brazilian. Azi au avut loc și incidente între suporterii celor două echipe, pe celebra plajă Copacabana, iar autoritățile sunt în alertă, pentru că zeci de mii de argentinieni sunt așteptați să sosească.

Boca-Juniors-Fans feiern ihre Mannschaft

Credit imagine: SID

Finala Copei Libertadores din acest an se va juca la Rio de Janeiro între Fluminense și Boca Juniors. Brazilienii au avantajul de a juca pe teren propriu, dar fanii Bocăi vor fi și ei lângă echipă în număr mare, și nu doar pe stadion. Mulți suporteri ai argentinienilor au ajuns deja în "Orașul Carnavalului" și s-au adunat pe celebra plajă Copacabana, unde cântă non-stop.
Petrecerea le-a fost însă stricată de fanii celor de la Fluminense, care i-au atacat pe rivali, ieșind un haos în toată regula. Autoritățile au intervenit la timp, dar sunt în alertă în tot orașul, așteptându-se la incidente dese în zilele următoare.
Citește și:

Fluminense - Boca Juniors, finala Copei Libertadores 2023! Argentinienii iau cu asalt Rio de Janeiro

Boca Juniors a primit doar 20.000 de bilete, dar presa din Brazilia scrie că aproximativ 100.000 de fani vor fi la Rio la ora finalei. Unii dintre ei speră să facă rost de un bilet pentru marele meci, alții au călători pur și simplu pentru a fi cât mai aproape de echipă, fiind conștienți că nu vor putea intra pe stadion.
Conform Marca, o "flotă" de 105 autobuze pline de fani Boca a plecat de la Buenos Aires într-o călătorie de peste 2570 de kilometri, care va dura aproape două zile. În plus, peste 20 de avioane zboară în fiecare zi din capitala Argentinei spre Rio. În plus, mulți suporteri ai Bocăi au pornit spre Brazilia cu mașinile personale, estimându-se că peste 1000 de autovehicule vor ajunge la Rio în ziua finalei.
Autoritățile braziliene sunt în alertă maximă și au deja planul făcut pentru a-i ține în frâu pe fanii argentinieni care nu vor fi pe stadion. Mai exact, aceștia vor fi îndrumați către Sambodromul din Rio, spațiul iconic în care se sărbătorește cel mai popular carnaval din lume. Acolo vor fi instalate ecrane gigante, unde fanii celor de la Boca vor putea urmări partida. Se preconizează că circa 60.000 de argentinieni vor fi prezenți în piața respectivă.
Chiar dacă sunt pe teren străin, fanii celor de la Boca îi au ca aliați pe cei ai lui Flamengo, marea rivală a lui Fluminense. Presa locală a scris că aceștia ar fi reușit să cumpere peste 10.000 de bilete la meci și vor susține echipa argentiniană sau își vor vinde tichetele la suprapreț, dar numai suporterilor lui Boca.
Boca Juniors este a 2-a cea mai titrată echipă din istoria competiției, cu 6 titluri. În cazul unui succes cu Fluminense, cei de la Boca îi vor egala pe rivalii de la Independiente, care au 7 trofee în palmares. Fluminense este abia pentru a 2-a oară în ultimul act. Prima dată a fost în 2008, când a pierdut în fața ecuadorienilor de la LDU Quito.
Marea finală a Copei Libertadores dintre Fluminense și Boca Juniors va avea loc sâmbătă, 4 noiembrie, de la ora 22:00 (ora României).
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo