Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Juventus - Lazio 1-0 | Torinezii continuă aventura în Cupa Italiei! Tabloul semifinalelor e complet

Nicu Savin

Publicat 02/02/2023 la 23:58 GMT+2

Juventus a trecut la limită de Lazio, scor 1-0, și s-a calificat în semifinalele Cupei Italiei. Unicul gol al partidei a fost marcat de Bremer, în finalul primei reprize.

Bremer esulta per il gol in Juventus-Lazio - Coppa Italia 2022/2023

Credit imagine: Getty Images

Juventus nu mai are nicio șansă la titlu, după ce a fost penalizată cu 15 puncte din cauza neregulilor fiscale operate de fosta conducere, astfel că Europa League și Cupa Italiei sunt singurule competiții în care torinezii mai pot cuceri un trofeu. Un prim pas a fost făcut în această seară, trupa lui Allegri obținând calificarea în semifinalele celei de-a doua competiții interne după ce a învins-o cu 1-0 pe Lazio.
Capitolinii au început mai bine, dar șutul lui Immmobile din minutul 14 a trecut milimetric pe lângă poartă. Kostic și Rabiot au avut ocazii bune de a deschide scorul pentru Juventus, dar Luis Maximiano s-a opus de fiecare dată prin intervenții sigure.
Portarul lui Lazio a greșit însă în minutul 44 și tabela a fost dezghețată. Goalkeeperul de 24 de ani a ieșit hazardat pe o centrare venită de la Kostic și Bremer a trimis cu capul în poartă. Golul a fost analizat de VAR, dar în cele din urmă a fost lăsat și Juventus a intra în avantaj la vestiare.
În partea secundă Lazio a dominat teritorial, dar apărarea lui Juventus s-a descurcat de minune în fața unor atacuri fără viziune a elevilor lui Sarri. Cea mai importantă ocazie de egalare i-a aparținut lui Marusic, în minutul 77, dar acesta a trimis alături din poziție ideală. Juve a avut câteva contre tăioase, dar nu a reușit să se desprindă. Totuși, bianconerri au gestionat ca o echipă mare finalul de meci și și-au păstrat avantajul minim până la ultimul fluier.

Juventus - Inter și Cremonese - Fiorentina, semifinalele Cupei Italiei

Pentru un loc în finală, Juventus va juca împotriva rivalei Inter, care a acces în careul de ași după o victorie cu 1-0 contra Atalantei. Astfel, finala de anul trecut (Inter a câștigat cu 4-2) se va reedita în penultimul act în acest an, în dublă manșă, primul meci urmând a avea loc la Milano.
Marea surpriză a acestei ediții din Cupa Italiei este Cremonese, formație fără victorie în Serie A, dar care le-a eliminat pe Napoli (3-2, în optimi) și AS Roma (2-1, în sferturi), ambele succese venind în deplasare. Echipa lui Vlad Chiricheș va juca în penultimul act contra Fiorentinei, care a trecut în sferturi de AC Torino, scor 2-1. Turul este programat la Cremona, pe 5 aprilie, iar finalista se va decide pe 24 aprilie, pe Artemio Franchi din Firenze.
Juventus este cea mai de succes echipă în Cupa Italiei, având 14 trofee în 21 de finale disputate. Dintre celelalte echipe rămase în competiție, Inter este pe locul 3 all-time, cu 8 titluri în 14 finale, iar Fiorentina este pe 5, cu 6 trofee obținute în 10 finale (ultima Cupă A Italiei câștigată de toscani datează din 2001). Cremonese nu a jucat nici măcar o finală în toată istoria sa, astfel că ar fi o premieră dacă ar ajunge în ultimul act.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo