Cosmin Moți a luat o decizie radicală. Fundașul român a anunțat că se va retrage la finalul sezonului, la vârsta de 36 de ani.
Jucătorul lui Ludogorets, care a mai jucat la Craiova, Dinamo și Siena, este hotărât să pună punct carierei de fotbalist, după ce a trăit experiențe minunate atât în România, dar mai ales în Bulgaria.

Cosmin Moți și-a anunțat retragerea din fotbal!

Copa del Rey
Barcelona, out din Cupa Regelui! Catalanii au pierdut la Bilbao, după prelungiri
ACUM 3 ORE
Moți spune că vârsta reprezintă principalul motiv pentru care a ales să-și încheie cariera. Fostul internațional român nu știe încă dacă va prelua un rol în conducerea lui Ludogorets, clubul alături de care a cucerit 9 titluri de campion în țara vecină:
"E destul de greu, nu am mai jucat de mult timp. Am ajuns la o vârstă la care mi-a destul de greu cu plecatul de acasă, cu cantonamentele. Nu vreau să forțez până la 40 de ani. Clar că mi-aș fi dorit să mai joc, dacă eram în formă.
Mă antrenam cu copiii să mai joc și eu fotbal. În proporție de 99% mă retrag în vară. Nu știu dacă o să iau o funcție în club la finalul sezonului, sunt discuții despre asta, dar mai e timp până voi lua o decizie", a spus Cosmin Moți, pentru Pro X.
Moți a trăit clipe de vis în tricoul lui Dinamo, pentru care a evoluat în perioada 2008-2012, cu excepția a 6 luni în care a fost împrumutat în Italia, la Siena. Fundașul de 36 de ani a cucerit 3 trofee alături de "câini", printre care se numără un titlu de campion al României.
Moți a dezvăluit că nu va mai reveni la Dinamo pe ultima sută de metri a carierei deoarece nu se mai simte apt:
"Aș vrea să mai joc la Dinamo, dar mi-ar fi foarte greu și nu aș vrea să dau cu piciorul unei cariere frumoase pe care am avut-o pentru șase luni sau un an la Dinamo. Pot apărea greșeli în meciuri și după lumea uită ce ai făcut bun în carieră.
La Dinamo am trăit o perioadă frumoasă. Am avut o echipă bună, un grup unit, un grup frumos. Eram mereu împreună cu Pulhac, cred că jumătate din echipă locuiam în același bloc", a mai declarat fundașul român.

Ce urmează pentru Cosmin Moți, după retragerea din fotbal

Momentan, Moți nu se gândește să meargă direct pe banca tehnică. Internaționalul cu 15 selecții la naționala României nu se grăbește și vrea prima oară să termine școala de antrenori:
"Antrenor, în momentul de față, nu mă gândesc să fiu. Nu vreau să încep să antrenez fără să am nimic, nicio școală de antrenori. Nu am nici măcar carnetul de antrenor. Așa că, în următorii trei-patru ani, nu vreau să mă gândesc la antrenorat", a încheiat Moți.
Cosmin Moți a scris istorie la Ludogorets. Fundașul român a cucerit 14 trofee alături de formația bulgară, printre care se numără 9 titluri naționale. Moți și-a calificat echipa în grupele UEFA Champions League în sezonul 2014/2015, după ce a făcut minuni în playoff, chiar împotriva lui FCSB, marea rivală a lui Dinamo.
Fundașul român a intrat în poartă la loviturile de departajare și a reușit să apere două execuții ale "roș-albaștrilor". În urma performanței incredibile, bulgarii au denumit una dintre tribunele stadionului după Cosmin Moți.
League Cup
Liverpool s-a calificat în finala Cupei Ligii Angliei, după o victorie lejeră pe terenul lui Arsenal
ACUM 5 ORE
Copa del Rey
Hazard a dus-o pe Real Madrid în sferturile Cupei Regelui! Madrilenii, victorie dramatică la Elche
ACUM 6 ORE