Cosmin Olăroiu a scris istorie în campionatul Chinei, reușind să cucerească titlul pe banca lui Jiangsu Suning. Tehnicianul român i-a impresionat profund pe conducătorii fotbalului din China datorită stilului său tactic și performanțelor impresionante, motiv pentru care l-au chemat la o ședință specială.
În cadrul adunării respective, Federația Chineză a adus în discuție un subiect extrem de important pentru dezvolarea fotbalului din țară: naturalizarea jucătorilor tineri. Alături de "Oli", la ședință au mai participat Rafa Benitez, Giovanni van Bronckhorst, Fabio Capello și Jordi Cruyff.

Cosmin Olăroiu a participat la o ședință alături de Rafa Benitez și Fabio Capello

Cupa Mondială FIFA
Singurul jucător care nu s-a bucurat la primul gol al Portugaliei. Cum a fost surprins
ACUM 15 MINUTE
"În Emirate s-a dat posibilitatea unor jucători tineri străini, sub 21 de ani, să poată evolua ca jucători locali, li s-au dat pașapoarte. Ca după să-i folosească în echipa națională. La Qatar nici nu mai are rost să discutăm, că-s înaintea oricărui fotbal din lume! Ce condiții au acolo!
În China sunt mulți jucători tineri, sub 23 de ani, jucători cu pașoport. Numai Guangzhou are acum cinci, șase jucători naturalizați, majoritatea din ei brazilieni. Au această preocupare de a se dezvolta și de a crește. Pe mine m-a chemat președintele Federației Chineze și-am avut o discuție cu el cum văd eu lucrurile și cum ar putea crește fotbalul chinez.
Am fost invitat eu, cu Rafa Benitez (n.r. - plecat recent de la Dalian Professional), Giovanni van Bronckhorst (n.r. - fost tehnician la Guangzhou R&F), Fabio Capello (n.r. - ultima oară la Jiangsu Suning) și Jordi Cruyff (n.r. - actualul antrenor al lui Shenzhen FC).
Ne-au cerut părerea, au potențial. Ei cresc pentru că au bani! Acum 20 de ani dacă ne uitam era o diferență între noi (n.r. - fotbalul românesc) și țările arabe sau China. Acum această diferență nu mai există. Mi-aș dori să mai existe, dar nu cred...", a spus Cosmin Olăroiu, pentru gsp.ro.

Cosmin Olăroiu, pe picior de plecare de la Jiangsu Suning

Cosmin Olăroiu a condus-o anul trecut pe Jiangsu Suning spre primul titlu din istorie în China, dar ulterior relațiile românului cu conducerea clubului s-au răcit. Compania care deține echipa (Suning) a redus bugetul, dar se pare că există și foarte multe restanțe financiare, chiar Olăroiu nefiind plătit de câteva luni.
În aceste condiții, tehnicianul român nu mai este dispus să continue și în acest sezon, deși contractul său este valabil până la finalul anului. Primul semn că lucrurile stau așa a fost chiar lipsa managerului de la reunirea lotului delor de la Jiangsu.
În afara lui Olăroiu, au lipsit și jucătorii străini ai echipei, printre care și Alex Teixeira, căruia nu i-a fost reînnoit contractul, acesta fiind un al motiv de dispută între Olăroiu și oficialii chinezi.

COSMIN OLĂROIU NEGOCIAZĂ CU AL NASR, DIN EMIRATELE ARABE UNITE

Chiar dacă va oficializa curând despărțirea de chinezii de la Jiangsu, Olăroiu nu va sta departe de fotbal prea mult timp. Acesta are nenumărate oferte, în special din zona Golfului, acolo unde a obținut performanțe remarcabile în trecut.
Presa din Orientul Mijlociu scrie că Olăroiu este deja în negocieri cu Al Nasr, formație din campionatul Emiratelor Arabe Unite. Actualul antrenor al echipei este croatul Krunoslav Jurcic, dar acesta va fi demis dacă șefii arabilor se vor înțelege cu Olăroiu.
Dacă va ajunge la un consens cu Al Nasr, aceasta va fi cea de-a 4-a echipă din Emirate pe care o va pregăti antrenorul de 51 de ani, după Al Ain, Al Ahli și Al Shabab. De asemenea, Olăroiu le-a mai antrenat în acea zonă a lumii pe Al Hilal (Arabia Saudită) și Al Saad (Qatar), fiind și selecționerul Arabiei Saudite pentru o scurtă perioadă.
https://i.eurosport.com/2021/01/24/2978140.jpg
Cupa Mondială FIFA
Rodri, lipsit de respect față de Maroc, după eliminarea Spaniei:"Nu au oferit nimic, se apără în 11"
ACUM 35 MINUTE
Fotbal
Starea de sănătate a lui Pele "se îmbunătățește treptat"
ACUM O ORĂ