Ecourile de după decernarea Balonului de Aur 2021 abia s-au calmat, dar fanii pot paria pe cine va fi cel mai bun din lume anul viitor încă de pe acum. Asta pentru că bookmakerii și-au făcut temele și anticipează că lupta va fi una pe muchie de cuțit. Nu mai puțin de 5 jucători - Messi, Lewandowski, Salah, Ronaldo și Mbappe - sunt văzuți cu șanse aproximativ egale să câștige premiul în 2022.
Dacă Salah și Lewandowski au marele handicap anul viitor că nu au cum să impresioneze prea mult la nivel de naționale, Egiptul și Polonia nefiind printre favoritele de la Mondial, cei doi vor miza pe Champions League. Câștigarea celui mai important trofeu inter-cluburi, dar și titlul în Anglia (pentru Lewa titlul în Bundesliga pare o formalitate) pot fi argumentele celor doi în duelul la vârf.
Dacă cei doi mari fotbaliști menționați anterior se bazează în primul rând pe UCL, trebuie spus că ceilalți 3 favoriți nu prea au vreo șansă să impresioneze în Ligă. Messi și Mbappe vor întâlni încă din optimi o câștigătoare de grupă și, la cum joacă PSG în prezent, nu are cum să emită pretenții în fața unor formații ca Chelsea, Liverpool sau Bayern, 3 dintre posibilele adversare din prima faza eliminatorie. Probabil nici Ronaldo nu are cum să se lupte în 2022 pentru Champions League, chiar dacă venirea lui Rangnick la United ar trebui să stabilizeze lucrurile.
Ligue 1
PSG ar fi dat lovitura care îl poate întoarce pe Mbappe din drum! Anunțul presei din Spania
IERI LA 06:24
Din perspectiva Mondialului, Mbappe pare cel mai avantajat, în contextul în care Franța e una dintre marile favorite. Messi visează și el la primul titlu mondial, CM din Qatar urmând a fi ultima șansă a lui să își pună în CV singurul mare trofeu care îi lipsește. În ceea ce îl privește pe Ronaldo, Portugalia poate face o figură frumoasă, dar pentru asta trebuie să ajungă acolo. Iar misiunea e una foarte dificilă, lusitanii urmând a întâlni, probabil, în finala de baraj pe Italia, campioana de la Euro.
CITEȘTE ȘI:
CAPCANĂ PENTRU RANGNICK: "CINE E CEL MAI BUN JUCĂTOR DIN LUME?". RĂSPUNSUL DE CLASĂ AL NEAMȚULUI

Vinicius, marea surpriză pentru Balonul de Aur din 2022?

Junior Vinicius a fost magnific pentru Real Madrid în acest sezon, reușind 12 goluri și 8 assisturi în 25 de meciuri jucate în La Liga și Champions League. Brazilianul se poate lupta pentru titlu în Spania, pentru UCL, dar are o șansă bună și cu naționala țării sale la Mondial. Starul blanco nici măcar nu a fost nominalizat de France Football pe lista de 30 de finaliști anul acesta, însă acum e creditat de specialiști drept unul dintre primii 10 fotbaliști care să se lupte pentru Balonul de Aur în 2022.
Alături de el, în a doua linie a favoriților pentru trofeul destinat celui mai bun jucător din lume, se află De Bruyne (ca și Vinicius, se poate lupta cu City și Belgia pe toate fronturile), dar și Benzema (care aceleași oportunități, de asemenea).
Cotele la Balonul de Aur 2022
  • Lionel Messi - 5
  • Robert Lewandowski - 5
  • Mo Salah - 6
  • Cristiano Ronaldo - 6
  • Kylian Mbappe - 8
Alegerea și desemnarea câștigătorului va avea loc din 2022 la final de decembrie, după Mondialul din Qatar. Evident, competiția supremă inter-țări e un criteriu extrem de important în stabilirea celui mai bun jucător, dar astfel se va avea o perspectivă mult mai clară asupra evoluției fotbaliștilor pe durata tuturor celor 12 luni.
În ultimele luni însă, odată cu transferul lui Messi la PSG, randamentul sud-americanului a scăzut teribil, dar acesta tot a fost ales de jurnaliști drept cel mai bun din lume. Asta și pentru că voturile au fost trimise din octombrie, fără ca ziariștii să aibă o privire de ansamblu asupra întregului an.
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Premier League
5 variante pentru Ronaldo dacă decide să plece de la Manchester United! Unde ar putea ajunge
IERI LA 05:17
Africa Cup of Nations
Cupa Africii | Nigeria și Egipt, la braț în faza eliminatorie! Se știu deja trei meciuri din optimi
19/01/2022 LA 22:16