Paris FC - Lyon este doar un nou episod din haosul organizatoric care domenește ăn fotbalul francez. La doar 3 săptămâni după incidentele grave care au dus la suspendarea meciului din Ligue 1 dintre Lyon și Marseille, un nou meci a fost abandonat din cauza fanilor recalcitranți.
La scorul de 1-1, fanii parizieni i-au atacat pe oaspeții veniți de la Lyon și aceștia s-au refugiat pe teren.
Fotbal
Cele mai bune echipe din top 5 campionate europene după primele etape ale sezonului 2021/22
25/12/2021 LA 12:22
Primele incidente au fost semnalate chiar în debutul partidei, când ultrașii lyonezi au aruncat cu mai multe torțe în sectorul cel mai apropiat unde se aflau fanii gazdă. După câteva momente tensionat, meciul de pe stadionul Chartely a început și Paris FC a deschis scorul prin Gaetan Laura. Moussa Dembele a egalat, iar incidentele între fani s-au amplificat. În pauză, huliganii parizieni au aruncat două petarde cu gaze lacrimogene în secturul ocupat de fanii lui Olympique Lyon și poliția a intervenit în forță. Mulși dintre fani au fost nevoiți să coboare pe teren.
https://i.eurosport.com/2021/12/17/3273594.jpg
Jucătorii au revenit de la cabine împreună cu arbitrii, dar meciul a fost suspendat după 50 de minute de discuții.

Franța are mari probleme cu huliganii

10 meciuri au fost suspendate din cauza fanilor violenți pe teritoriul Franței în 2021. Ultimul meci cu probleme a fost chiar la Lyon, unde Dmitri Payet (Marseille) a fost lovit cu o sticlă în cap și meciul a fost oprit definitiv.
Violența fanilor francezi a ajuns și pe masa Guvernului de la Paris care pregătește pentru 2022 o lege foarte dură pentru cei care provoacă asemenea incidente.
Ligue 1
Nota de plată, după ce Payet a fost lovit în cap. Decizia Ligii Franceze pentru Lyon - Marseille
09/12/2021 LA 07:53
Ligue 1
"Sunt în stare de șoc și mi-e frică!" Ce a declarat Payet după incidentele din Lyon - Marseille
23/11/2021 LA 09:26