Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Decarul Messi, cu ghinion pentru PSG! Marseille a câștigat Le Classique și s-a calificat în sferturile Cupei Franței

Eurosport
DeEurosport

Actualizat 09/02/2023 la 00:12 GMT+2

PSG a fost eliminată din optimile Cupei Franței de către marea rivală, Marseille. Gazdele s-au impus cu 2-1, într-o partidă în care Mbappe a lipsit, iar Messi și Neymar au cedat, argentinianul ratând din nou singurul trofeu major care îi lipsește din palmares.

Leo Messi y Neymar Júnior en el Marsella-PSG

Credit imagine: Getty Images

Articol scris de Dani Morar
PSG a fost eliminată de către Olympique Marseille în optimile Cupei Franței. Gazdele s-a impus cu 2-1 pe Velodrome, în fața a peste 65.000 de suporteri, după golurile lui Alexis Sanchez și Malinovsky. Pentru parizieni a marcat Sergio Ramos, însă golul său nu a fost îndeajuns pentru ca echipa să continue în drumul spre un nou trofeu pe plan intern.
A fost al doilea meci în care Messi poartă numărul 10 la PSG, după ce anul trecut a avut acest număr pe spate în partida cu Nice, tot din Cupa Franței. Regulile din această competiție obligă echipele să ofere titularilor numere de la 1 la 11, în funcție de poziția din teren, iar absența lui Mbappe l-a făcut pe Galtier să îi ofere argentinianul acest privilegiu.
Lucrul interesant este că PSG a pierdut și partida cu Nice de atunci, astfel că argentinianul are un procentaj dezastruos în partidele în care a fost decarul parizienilor. Neymar a jucat cu numărul 11, iar fanii și-au adus aminte imediat de perioada petrecută de cei doi la Barcelona.
De asemenea, Cupa Franței reprezintă o provocare și din alt punct de vedere pentru Messi. Aceasta este singura competiție majoră în care fostul jucător de la Barcelona a evoluat și încă nu a câștigat-o.
Prima mare ocazie le-a aparținut parizienilor, după doar 4 minute. Nuno Mendes a primit o pasă bună în interiorul careului și a șutat puternic la colțul lung. Pau Lopez a avut o intervenție foarte bună și a menținut egalitatea.
Marseille a replicat la jumătatea primei părți, prin Matteo Guendouzi. Francezul a recuperat sus un balon, dar șutul său a fost blocat de apărarea lui PSG și s-a dictat doar corner.
Gazdele au deschis scorul după o jumătate de oră, dintr-un penalty. Sergio Ramos a fost imprundent și a comis un fault în interiorul careului. Alexis Sanchez a fost cel care a marcat de la punctul cu var, cu un șut în partea dreaptă, Donnarumma sărind în colțul opus.
Lionel Messi a ratat o ocazie bună de a marca, dintr-o lovitură liberă de la marginea careului. Argentinianul a șutat puțin pe lângă bara din stânga, iar tabela a rămas neschimbată.
Egalarea lui PSG a venit în prelungirile primei reprzie, după ce Neymar și Sergio Ramos au colaborat perfect. Brazilianul a centrat din corner, iar fundașul spaiol a reluat cu capul la colțul lung, execuție care l-a depășit pe Lopez, iar scorul a devenit 1-1.
Citește și:

PSG a fost eliminată din Cupa Franței de rivala Marseille

Bucuria parizienilor nu a durat decât până în minutul 57, atunci când Marseille a preluat din nou conducerea după o acțiune prelungită. Mingea a fost respinsă la marginea careului, acolo de unde Malinovsky a trimis o torpilă spre vinclu, iar Donnarumma a plonjat fără a avea vreo șansă.
Neymar și Messi au încercat să reacționeze imediat, dar fără succes. Mai întâi, brazilianul a trimis o pasă către Nuno Mendes, dar mingea nu și-a găsit destinatarul, iar apoi Messi a luat o acțiune pe cont propriu, dar a fost oprit în apropierea careului de către defensiva adversă.
Starurile lui PSG au combinat superb în minutul 82, dar Messi nu a putut marca din interiorul careului, șutând pe lângă poartă. Liderul din Franța nu a mai reușit să marcheze, în ciuda atacurilor repetate, iar scorul nu s-a mai modificat până la final.
PSG a pierdut cu 2-1, iar Marseille s-a calificat în sferturile de finală ale competiției, acolo unde mai este o singură necunoscută. Lorient și Lens se vor întâlni mâine în ultimea optime de finală.
Rezultatele zilei în Cupa Franței:
  • Lyon – Lille 3-2
  • Toulouse – Reims 3-1
  • Vierzon – Grenoble 0-1
  • Auxerre – Rodez 2-3
  • Paris FC – Annecy 1-2
  • Angers- Nantes 1-2.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo