Mai exact, oltenii susțin că dacă FCSB se va impune în finala cupei contra celor de la Sepsi Sf. Gheorghe, atât echipa din capitală, dar implicit și FC Botoșani ar avea asigurate biletele pentru ediția viitoare a Europa League, astfel încât în ultimele etape ar putea trata superficial partidele din campionat.
Cu precădere, poziția Craiovei face referire la meciul pe care FC Botoșani îl va juca împotriva CFR-ului în penultima etapă a Ligii 1, iar în cazul în care la ora acelui meci moldovenii vor fi siguri de calificarea în cupele europene, aceștia se vor duce la Cluj mult mai relaxați.

Finala Cupei României nu se amână

Premier League
Aston Villa a mai pus ochii pe un star din Spania! Cine este fotbalistul pentru care insistă Gerrard
ACUM 23 MINUTE
Prin vocea secretarului general, Iustin Ștefan, LPF a anunțat că nu se poate lua în calcul o eventuală amânare a finalei din Cupa României. Motivul invocat de reprentantul LPF a fost faptul că în cazul unei amânări ar exista riscul ca acest meci să nu mai poată fi disputat până la data la care trebuie trimisă la UEFA lista cu numele echipelor care vor reprezenta România în viitoarea ediție a cupelor europene.
Prin urmare, finala Cupei României, dintre FCSB și Sepsi, se va disputa la data stabilită inițial - 27 iulie, pe stadionul "Ilie Oană", din Ploiești.
”Am discutat cu domnul Rotaru, ne-a transmis şi o cerere scrisă din partea clubului, acum câteva zile ne-am văzut cu reprezentanţii Federaţiei Române de Fotbal pentru a discuta de calendarul ediţiei viitoare a Ligii I şi al Cupei României.
Din păcate, nu am putut onora solicitarea celor de la Craiova, tocmai pentru faptul că, dacă am fi împins mai târziu finala Cupei României şi ar fi apărut cazuri de Covid în cazul vreuneia dintre cele două echipe din finală, nu mai aveam date pentru disputarea acesteia înainte de 3 august, când trebuie comunicate echipele participante în cupele europene.
Cupa României contează în această ecuaţie, aşa că nu au existat variante. Oricum, cred că în privinţa cluburilor din play-off, având în vedere situaţia financiară de la nivelul acestora, nu cred că îşi permite nimeni să nu-şi apere corect şansele pe terenul de joc pentru că asta poate avea un impact în clasament, ori pasul de la un loc la altul, în privinţa drepturilor de televizare, este de câteva sute de mii de euro.”, declarat Iustin Ștefan la PRO X.

Conținutul întregii scrisori adresate de Universitatea Craiova către FRF și LPF:

”Craiova, 13,.07.2020
Către: Federaţia Română de Fotbal
În atenţia domnului preşedinte Răzvan Burleanu
Liga Profesionistă de Fotbal
În atenţia domnului preşedinte Gino Iorgulescu
Stimaţi domni,
Având în vedere că:
finala Cupei României din acest sezon este programată a se disputa la data de 22.07.2020, respectiv înaintea ultimelor două etape din play-off-ul Ligii 1, iar una dintre finalistele Cupei este FCSB;
la ora actuală FCSB şi FC Botoşani sunt în competiţie directă pentru ultimul loc de participare în cupele europene acordat de „Casa Liga 1”;
Universitatea Craiova şi CFR Cluj se află în competiţie directă pentru câştigarea campionatului „Casa Liga 1”;
în penultima etapă FC Botoşani va întâlni CFR Cluj;
în cazul unui succes al FCSB în finala Cupei României, atât FCSB, cât şi FC Botoşani ar avea asigurată prezenţa în viitorul sezon la cupelor europene cu două etape înainte de final,
considerăm că menţinerea acestei date de programare a finalei Cupei României ar afecta grav integritatea competiţiei precum şi interesele partenerilor comerciali, a celor media, dar şi interesul suporterilor cu privire la „Casa Liga 1”, în sensul în care, dacă FCSB va câştiga Cupa României, atunci ultimele două meciuri disputate de către FCSB şi FC Botoşani în „Casa Liga 1” ar fi lipiste de orice miză. Şi nu ne referim aici doar la meciul CFR – FC Botoşani din penultima etapă, ci la toate cele 4 meciuri în care cele două echipe vor fi implicate.
Pentru aceste motive, vă solicităm ca finala Cupei României să fie reprogramată după ultima etapă din play-off sau, în cel mai rău caz, pentru a nu fi afectată integritatea competiţiei şi pentru a exista un interes real la meciul CFR Cluj – FC Botoşani din penultima etapă, în data de 29.07 sau în apropierea ei.
Un caz asemănător este prevăzut la art. 11.1 lit. f) din ROAF care menţionează că, în ultima etapă, meciurile echipelor angrenate în lupta pentru acelaşi obiectiv vor fi programate de la aceeaşi oră, special pentru a se evita o eventuală lipsă de interes din partea vreuneia dintre echipe.
Suntem convinşi că ne dorim cu toţii ca ultimele două etape să fie pline de suspans, nu doar în ceea ce priveşte câştigarea titlului, dar şi în ceea ce priveşte calificarea din campionat în cupele europene: FCSB sau FC Botoşani.
Cu stimă,
Administrator
Adrian Andrici”
https://i.eurosport.com/2020/07/14/2849881.jpg
Fotbal
Chelsea a avut o altă prestație modestă la Brighton, Romelu Lukaku a fost din nou "absent"
ACUM 7 ORE
Romanian Liga I
Deian Sorescu a plecat de la Dinamo! Clubul a acceptat oferta venită pentru jucător
ACUM 8 ORE