Cristi Chivu continuă ascensiunea ca antrenor, iar titlul obținut în campionatul Primavera (n.r. de juniori sub 19 ani) al Italiei este încă un pas către visul cel mare. Chivu are ca obiectiv personal de a ajunge pe banca Interului, echipă alături de care a cunoscut cele mai mari satisfacții ca jucător.
Juniorii Interului s-a impus cu 2-1 în finala campionatului în fața celei mai bune ehipe din sezonul regulat. Roma a codus cu 1-0 până în minutul 80, dar băieții lui Chivu au demonstrat încă o dată caracter și au întors soarta finalei. Bulgarul Nikola Iliev, adus în 2020 de la Botev Plovdiv a fost eroul partidei jucate la Reggio Emilia, cu un gol în prelungiri.
Fotbal
Cum arată echipa ideală all-time a României! Hagi a primit cele mai multe voturi din partea fanilor
12/06/2022 LA 14:16
Pentru echipa de juniori a Interului este al 10-lea succes în campionatul Primavera. Chivu a terminat cursurile de antrenor la Coverciano în 2019 și a venit la această echipă în vara anului trecut. Fostul căpitan al naționalei României bifează, la 41 de ani, primul mare succes al carierei de antrenor.
"Sunt fericit pentru băieți, pentru vedetele adevărate, nu pentru mine. Sunt mulțumit de munca depusă. Am avut momente mai puțin frumoase, de multe luni nu ne-am antrenat pentru pandemie... Aș sublinia asta, adică efortul pe care l-au făcut băieții în acești doi ani, am recuperat timpul pierdut. Mă bucur pentru ei pentru că au urmat un vis: am făcut un pact la Florența și astăzi am făcut al 17-lea meci consecutiv fără înfrângere. Nu este ușor să ai o serie atât de lungă la această categorie de vârstă. Eu contez mai putin, sunt un om mai rezervat. Ei sunt cei care trebuie să sărbătorească" a spus Chivu pentru fcinternews.it.
Citește și:
Chivu a preluat echipa lui sub 17 ani a Interului acum 3 ani. Cu același grup de jucători, fostul internațional român a reușit să câștuge cel mai prestigios titlu din Italia, la nivel de juniori.
Fotbal
Cristi Chivu, aproape de o performanță remarcabilă! Inter U19, victorie mare în UEFA Youth League
24/11/2021 LA 15:49
Fotbal
Cristi Chivu a obținut o nouă victorie cu Inter U19, în UEFA Youth League! Clasamentul grupei
03/11/2021 LA 16:52