Portugalia întâlnește Luxemburg vineri la Lisabona în preliminariile EURO 2020. Cristiano Ronaldo, aflat în lotul pentru acest meci, mai are nevoie de doar două goluri pentru a ajunge la borna de 700 de goluri înscrise în întreaga carieră, alăturându-se pe lista celor cinci jucători care au mai reușit asta până în prezent. Rivalul Lionel Messi nu este nici el foarte departe de a trece pragul de 700 de goluri.
Cristiano Ronaldo este aproape de a mai scrie un capitol în cartea de istorie a fotbalului mondial. Superstarul Portugaliei a înscris cu 26 de goluri mai mult decât Lionel Messi. Dacă va înscrie două goluri cu Luxemburg, Ronaldo nu numai că va reușit asta înaintea lui Messi, dar va deveni doar al șaselea fotbalist care ajunge la 700 de goluri înscrise.

Cristiano Ronaldo, față în față cu istoria

Premier League
Un fost mare fotbalist, dezvăluiri inedite despre Ronaldo: "Ne era rușine să încercăm ce făcea el"
ACUM 11 ORE
Portugalia are o serie remarcabilă de 12 partide consecutive fără înfrângere, iar ultima partidă pierdută datează din 30 iunie 2018, de la Campionatul Mondial, 1-2 cu Uruguay. De la acel meci, portughezii au înregistrat șapte victorii și cinci egaluri. După ce a înscris patru goluri împotriva Lituaniei, Ronaldo are toate șansele să confirme și împotriva primei reprezentante din Luxemburg.
Portughezul are acum 698 de goluri, cu 26 mai mult decât rivalul de la Barcelona, Lionel Messi, care are “doar” 672. În clubul fotbaliștilor care au trecut de borna de 700 de goluri se regăsesc Josef Bican, Romario, Pele, Ferenc Puskas și Gerard Muller. Bican, care a evoluat între 1931 și 1955, a înscris 805 goluri în 530 de meciuri.
https://i.eurosport.com/2019/09/10/2674015.jpg
Legendele braziliene, Romario și Pele, au înscris câte 772, respectiv 767 de goluri, în timp ce Puskas are 746 astfel de reușite. Următorul record de bătut pentru Ronaldo este deținut de germanul Muller, care a înscris 735 de goluri în cariera lui. Apetitul de joc al lui Ronaldo nu pare să fi scăzut de la meciul cu Lituania: "Nu mă gândesc la premiile individuale. Până la urmă, acele premii sunt consecințe ale jocului colectiv. Cel mai important lucru este să-mi ajut echipa. Am marcat în Serbia și cu Lituania și sunt foarte fericit", a declarat Ronaldo în pauza internațională.
Premier League
5 variante pentru Ronaldo dacă decide să plece de la Manchester United! Unde ar putea ajunge
IERI LA 05:17
Premier League
Condiția pusă de Cristiano Ronaldo pentru a rămâne la Manchester United și sezonul viitor
19/01/2022 LA 11:40