Înainte de meciul de aseară din Liga Națiunilor contra Suediei, Ronaldo avea 99 de goluri marcate pentru echipa națională. Portugalia a învins cu 2-0, ambele goluri fiind marcate de atacantul lui Juventus, care a atins astfel o bornă impresionantă, devenind doar al 2-lea fotbalist din istorie care marchează minim 100 de goluri pentru o primă reprezentativă.
Felicitările pentru starul portughez au curs din toate părțile, iar marele Pele nu a făcut excepție.
Fotbal
Ronaldo, antrenor la United în mai puțin de doi ani! Anunțul unui fost tehnician din Premier League
IERI LA 16:53
"Credeam că astăzi vom sărbători 100 de goluri. Dar au fost 101. Felicitări Cristiano, pentru fiecare pas înainte din cariera ta!", a scris Pele pe contul său de Twitter.
Cifrele atinse de Cristiano Ronaldo la echipa națională sunt absolut fabuloase. Portughezul a depășit cu mult fotbaliști uriași printre care chiar Pele, care a marcat "doar" 77 de goluri pentru Selecao, ori Ronaldo Nazario, care a înscris 62 de goluri pentru națională.
În toată istoria fotbalului, un singur jucător a marcat pentru țara sa mai multe goluri decât CR7: Ali Daei, care a punctat de 109 ori pentru Iran, dar doborârea acestui record este doar o chestiune de timp pentru Ronaldo, care mai are destul de jucat la echipa națională.
https://i.eurosport.com/2020/09/08/2882888.jpg

Pele l-a elogiat pe Ronaldo și în trecut

Aceasta nu este prima dată când Pele își arată admirația pentru Cristiano Ronaldo. Cu aproximativ jumătate de an în urmă, Pele declara pentru canalul de Youtube "Pilhado" că Ronaldo este cel mai bun fotbalist din lume la ora actuală: "Astăzi, Cristiano Ronaldo este cel mai bun, pentru că este cel mai stabil, a fost așa de 10 ani. Deși nu trebuie să-l uităm pe Messi".
Ca o comparație, performanțele lui Messi la echipa națională nu sunt la nivelul celor atinse de Ronaldo. Messi a marcat 77 de goluri pentru Argentina și chiar dacă a avut întotdeauna jucători fenomenali alături, nu a reușit să câștige vreun trofeu cu naționala "Pumelor" , pierzând 3 finale de Copa America și una de Campionat Mondial.
În schimb, Ronaldo are în palmares un trofeu important cu echipa națională, Campionatul European din 2016. Acea performanță este cu atât mai importantă cu cât naționala Portugaliei nu a avut o generație chiar de excepție în ultima decadă. De asemenea, Portugalia condusă de Ronaldo a câștigat și prima ediție din Liga Națiunilor, o competiție totuși cu un caracter amical, astfel că nu poate fi socotită o mare performață în palmaresul impresionant al starului de la Juventus.

Premier League se întoarce din 12 septembrie la Eurosport

Premier League
Mama lui Ronaldo, încrezătoare că fiul starului va ajunge la fel de mare! Unde vrea să-l vadă jucând
IERI LA 13:30
Premier League
Ronaldo, cel mai bine plătit fotbalist din lume! Doar 3 sportivi câștigă mai mult din publicicitate
IERI LA 08:42