Cristiano Rolnaldo a ajuns la 37 de ani, dar acest lucru nu-l oprește să doboare în continuare recorduri. Ultimul dintre ele este de-a dreptul impresionant, portughezul ajungând la 111 goluri marcate pentru naționala Portugaliei.
Izbânda s-a produs în timpul partidei cu Irlanda, din preliminariile Campionatului Mondial din Qatar, când Ronaldo a marcat de o ori pe final și a adus victoria lusitanilor, care erau conduși cu 1-0. Astfel, Ronaldo a devenit cel mai bun marcator din istorie la nivel de echipe naționale, depășindu-l pe iranianul Ali Daei (109 goluri), cel cu care împărțea acest record până în urmă cu 2 zile.
Recordul stabilit de Ronaldo va fi greu de egalat în viitorul apropiat, astfel că acesta a fost omologat de Guinness Book. Portughezul a primit certificatul de omologare și nu a ratat ocazia de a împărtăși cu fanii momentul, postând pe contul personal de Instagram o fotografie cu prestigiosul "trofeu".
Premier League
Mo Salah a devenit cel mai bine plătit jucător din Premier League, dar e abia al 4-lea în lume
ACUM 4 ORE
"Mulţumesc Guinness World Records. Este întotdeauna plăcut să fiu recunoscut ca un doborâtor de recorduri. Să încercăm în continuare să obţinem performanţe şi mai mari", a scris Ronaldo alături de fotografia cu certificatul care atestă noul său record.

Cristiano Ronaldo: "Acest record este foarte special"

Imediat după meciul cu Irlanda, Cristiano Ronaldo a reacționat în mediul on-line cu privire la recordul pe care l-a doborât. Starul lui Manchester United a recunoscut că acest record are o însemnătate aparte pentru el, pentru că arată cât de important a fost în istoria naționalei țării sale, pentru care a dat totul de-a lungul carierei.
"Nici măcar nu pot începe să mă exprim în cuvinte! Sunt încântat de o senzație copleșitoare! Hai, Portugalia! Să mergem!
Dintre toate recordurile pe care le-am doborât în ​​timpul carierei mele - și din fericire au fost câteva - acesta este foarte special pentru mine și este cu siguranță pe raftul realizărilor care mă fac cu adevărat mândru.
În primul rând, de fiecare dată când îmi reprezint țara, este un moment special, pentru că știu că apăr Portugalia și arăt lumii din ce sunt în stare portughezii. În al doilea rând, deoarece competițiile echipelor naționale au avut întotdeauna un impact foarte puternic în mine, pe măsură ce am crescut, urmărindu-mi idolii jucând pentru naționalele lor în fiecare vară la Euro și la Cupele Mondiale. Dar, în cele din urmă și mai presus de toate, pentru că marcarea a 111 goluri pentru Portugalia înseamnă 111 momente precum cele pe care le-am trăit astăzi în Algarve, momente de unire mondială și fericire pentru milioane și milioane de cetățeni portughezi din întreaga lume. Pentru ei, fiecare sacrificiu merită.
Un alt motiv pentru care eu pot aprecia această realizare la fel de mult ca acum, este că Ali Daei a stabilit standardele la un nivel atât de ridicat, încât la un moment dat chiar și eu am început să mă gândesc că nu l-aș putea prinde niciodată. Felicitări pentru Shariar pentru că a deținut recordul atât de mult timp.
Mulțumesc Portugalia. Mulțumesc tuturor coechipierilor și adversarilor mei pentru că au făcut această călătorie atât de de neuitat. Să ne întâlnim în continuare în teren în anii următori! Încă nu închid numărul ... ", a reacționat Ronaldo în social media.
Fotbal
Mohamed Salah și-a prelungit contractul cu Liverpool! Egipteanul va avea un salariu uriaș
ACUM 7 ORE
Romanian Liga I
Rapid rămâne cu interdicție la transferuri! Giuleștenii, obligați să plătească o sumă imensă
ACUM 8 ORE