Partida, disputată în Ghencea, a fost prima cu spectatori pentru steliști după ridicarea restricțiilor. Succesul a fost cu atât mai important, cu cât trupa lui Oprița era vecină de clasament cu FC Buzău.
Gazdele au început în forța jocul, iar în minutul 16 Vasile Buhăescu a înscris din mijlocul careului de 16 metri. Chipirliu i-a pasat lui Robert Neacșu, care l-a servit pe atacantul steliștilor.
În minutul 38, trupa lui Cristian Pustai a reușit egalarea prin Ekollo, dar reușita a fost anulată pentru un presupus fault în atac.
Premier League
Cum afectează nenumăratele amânări din Premier League fotbalul englez și obiectivele echipelor
ACUM 4 MINUTE

Steaua, prima victorie după două eșecuri

Repriza a doua a stat sub semnul echilibrului, iar steliștii își puteau dubla avantajul în minutul 87, însă Răsdan a trimis în bară.
Înaintea partidei cu Buzău, Steaua venea după două înfrângeri consecutive, 0-1 cu "U" Cluj și 1-2 cu Politehnica Timișoara.
În urma acestui succes, trupa lui Daniel Oprița și-a consolidat locul de play-off, fiind pe 6, cu 28 de puncte după primele 16 etape.
FC Buzău are același număr de puncte, însă un golaveraj superior. Totuși, la final, meciurile directe vor reprezenta criteriul de departajare în caz de egalitate de puncte.
Citește și:
Tehnicianul gazdelor, Daniel Oprița, s-a declarat mulțumit la finalul partidei de victorie, precum și de jocul prestat: "FC Buzău e o echipă care joacă un fotbal frumos, care marchează. Mă bucur că am reușit să câștigăm, deși puteam să plătim pentru ocaziile pe care le-am avut și nu le-am fructificat. În loc să închidem jocul, să avem 2 sau 3-0, puteam să fim egalați sau chiar mai rău, să pierdem.
Îi felicit pe jucători pentru atitudinea pe care au avut-o. Le-am spus înainte de joc că astăzi nu mai contează nimic, trebuie să dăm totul, să intrăm accidentați, oricum ar fi, și să câștigăm acest joc.
Ultima impresie contează, ne menținem poziția în clasament, e bine. Păcat de meciul de la Timișoara, că n-am luat măcar un punct."
A fost ultima etapă din 2021, iar în 2022 Steaua va juca primul meci în deplasare cu Unirea Constanța, în timp ce FC Buzău va evolua pe teren propriu, împotriva Astrei Giurgiu.
Rezultatele înregistrate astăzi în Liga a doua:
CSC 1599 Șelimbăr - Poli Iași 0-0
Dunărea Călărași - Dacia Unirea Brăila 3-1
FC Brașov - Unirea Constanța 4-2
Unirea Slobozia - ACS Viitorul Tg.Jiu 2-0
Astra Giurgiu - Politehnica Timișoara 0-2 ( oaspeții au sărbătorit "centenarul" cu o victorie)
Unirea Dej - Metaloglobus București 1-0
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Premier League
Thomas Tuchel, criticat în Anglia, după ce a găsit scuze pentru forma slabă a lui Chelsea
ACUM 2 ORE
Premier League
Condiția pusă de Cristiano Ronaldo pentru a rămâne la Manchester United și sezonul viitor
ACUM 2 ORE