Deși au existat semne evidente că virusul COVID-19 se poate transforma într-o pandemie, autoritățile din Italia au gestionat situația foarte detașat la început, considerând că acest flagel nu va atinge peninsula. Acest fapt a dus la o răspândire teribilă a virusului în nordul Italiei, iar acum situația a devenit dramatică.
"N-au dat importanță la început, aveau impresia că e vorba doar de o problemă chineză și că nu va atinge și alte țări", a spus Godin, pentru ESPN.
Fostul fundaș al lui Atletico Madrid a criticat în termeni duri și Liga italiană. Deși coronavirus nu mai era doar o amenințare de la distanță, ci o realitate, șefii fotbalului italian s-au gândit în primul rând la aspectul financiar și nu au luat măsura de a suspenda campionatul decât foarte târziu.
Serie A
Gazzetta dello Sport, cuvinte mari despre Ionuț Radu! De ce românul are șanse să devină titular
02/09/2021 LA 10:25
"Ne-au expus până în ultima clipă. Campionatul n-a fost suspendat decât pe 9 martie. Au continuat să întindă coarda pentru a vedea dacă noi putem să jucăm, până când situația devenea imposibilă. Noi am rămas pe teren săptămâni la rând, ne-am antrenat, am evoluat cu porțile închise. Era nevoie de primul jucător testat pozitiv pentru a se intra în carantină", a mai spus apărătorul din Uruguay.
La situația din nordul Italiei nu a contribuit doar pasivitatea autorităților, ci și modul în care UEFA a tratat situația .Primarul Giorgio Cori a vorbit despre cât de periculos a fost pentru toată lumea meciul tur din Champions League, dintre Atalanta şi Valencia. Formaţia din Bergamo nu are un stadion omologat pentru Champions League, astfel că îşi dispută partidele de "acasă" la Milano (foto), epicentrul coronavirus în Italia. Mulți susţinători ai formaţiei lui Gasperini au mers acum o lună şi jumătate pe San Siro, pentru a-şi susţine favoriţii, lucru care a dus fără îndoială la unele îmbolnăviri ulterioare din Bergamo. În total 40.0000 de oameni s-au adunat pe San Siro, 3000 dintre ei fiind spanioli.
"Meciul a fost bombă biologică", a spus Giorgio Gori, iar declarația lui nu poate fi una exagerată, în condițiile în care Organizația Mondială a Sănătății are o poziție similară, chiar dacă nu la fel de tranșantă
Italia este cea mai afectată țară din Europa de coroanvirus. Până în această dimineață, autoritățile au raportat 92.472 de cazuri, 10.023 dintre pacienți pierzându-și viața, de trei ori mai mult decât în China. De altfel, o treime dintre cei care au încetat din viață din cauza COVID-19 provin din peninsulă.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Serie A
Inter - Genoa 4-0. Meci magic făcut de "trădătorul" Calhanoglu și de Edin Dzeko
21/08/2021 LA 18:26
Serie A
Christian Eriksen, la un pas de plecarea de la Inter! Unde vrea să joace după infarctul suferit
10/08/2021 LA 15:57