You'll Never Walk Alone este probabil cel mai cunoscut cântec din fotbal, fiind sinonim cu unul dintre cele mai de populare cluburi din fotbal, FC Liverpool. Este imnul clubului, cântat înainte de fiecare meci și în prelungirile partidei. Imnul pe care fanii echipei îl cântau la pauza finalei de UEFA Champions League cu AC Milan din 2005 când scorul era 0-3, imn car a declanșat revenirea uluitoare.
Melodia a căpătat un nou simbolism după tragedia de la Hillsborough în care 96 de fani și-au pierdut viața. La 25 de ani de la ancheta preliminară care determina că moartea acestor fani în 1989 a fost accidentală, familiile celor decedați au reușit să ducă la bun sfârșit campania pentru aflarea adevărului. Verdictul a fost un clar, poliția locală a greșit în acea zi neagră de 15 aprilie.
Fanii lui Liverpool promit spectacol și în etapa următoare când echipa poate egala recordul de victorii consecutive în Premier League, 18. You'll Never Walk Alone se va auzi și pe Old Trafford în Manchester United - Liverpool, partidă transmisă în direct pe Eurosport 1 și Eurosport HD.
Premier League
Jurgen Klopp nu renunță! Ce a spus despre lupta pentru titlul de campioană în Premier League
23/01/2022 LA 07:06

Cum a ajuns You'll Never Walk Alone imnul lui FC Liverpool

Asocierea melodiei cu clubul de fotbal și orașul Liverpool datează din anii 60. Melodia a fost scrisă de Oscar Hmmerstein II și compusă pentru muzicalul Carousel de către Richard Rodgers. Muzicalul a fost lansat în Statele Unite în 1945. Melodia a adus multe coveruri în întreaga lume. În Marea Britanie, Gerry and the Pacemakers a preluat melodia în 1963. Formația ce l-a avut ca lider pe Gerry Marsden făcea parte din scena muzicală din Liverpool în acea perioadă, scenă condusă de The Beatles.
Versiunea celor de la Gerry and the Pacemakers a ajuns pe primul loc în topurile britanice. Povestea spune că Gerry Marsden i-a prezentat melodia legendarului Bill Shankly, managerul lui FC Liverpool, în timpul presezonului din acel an. Shankly a fost impresionat iar vestea a ajuns ajuns rapid în oraș că acesta va fi noul imn al echipei.
Finala FA Cup din 1965 au adus primele imagini filmate care prezintă melodia cântată de către fanii lui Liverpool în tribune. Povestea a devenit un fenomen iar celebra trupă Pink Floyd a încorporat scene cu fanii Liverpool cântând pe stadion în piesa Fearless de pe albumul Meddle lansat în 1971.

Ce alte cluburi cântă You'll Never Walk Alone

Celtic a fost primul club care a adoptat ca imn You'll Never Walk Alone după semifinala Cupei Cupelor din 1966. De atunci, versurile se pot auzi pe multe stadioane celebre din lume. Borussia Dortmund este un alt club uriaș iar în 2016 fanii germani au cântat imnul alături de cei ai lui Liverpool la partidele din Europa League.
Mai multe cluburi din Germania și Olanda l-au adoptat, Feyenoord fiind unul dintre acestea. De asemenea, cei de la FC Tokyo îl cântă la partidele echipei din Japonia.

Versurile You'll Never Walk Alone

When you walk through a storm, hold your head up high
And don’t be afraid of the dark
At the end of the storm, there’s a golden sky
And the sweet, silver song of a lark
Walk on through the wind
Walk on through the rain
Though your dreams be tossed and blown
Walk on, walk on
With hope in your heart
And you’ll never walk alone
You’ll never walk alone
Walk on, walk on
With hope in your heart
And you’ll never walk alone
You’ll never walk alone
Premier League
OFICIAL - Rafa Benitez, dat afară de Everton. Un fost jucător legendar, aproape să îi ia locul
16/01/2022 LA 15:11
Premier League
Se "trezeşte" Liverpool! Klopp e gata să plătească o sumă impresionantă pentru "Firmino al Franţei"
16/01/2022 LA 12:53