În vara lui 2014, Luis Suarez, omul care aproape că a adus un nou titlu pe Anfield, era transferat de Barcelona. Misiunea de a-l face uitat pe uruguayan părea că îi va reveni lui Rickie Lambert, o adevărată mașină de goluri pentru Southampton (106 reușite în 207 meciuri).
Crescut de Academia lui Liverpool, atacantul nu apucase să debuteze la prima echipă, fiind cedat la Blackpool. 16 ani mai târziu avea ocazia să joace pentru clubul de suflet, dar lucrurile nu au fost nici pe departe așa cum ar fi vrut. Marea greșeală a lui Lambert a fost faptul că a dorit să îl impresioneze pe Brendan Rodgers, tehnicianul de atunci al "cormoranilor". Ca atare, după Campionatul Mondial, vârful englez și-a luat o vacanță foarte scurtă, apoi s-a prezentat la reunire. La 32 de ani, lipsa unei recuperări bune s-a făcut simțită, iar evoluțiile atacantului au fost foarte slabe, marcând doar două goluri pentru formația de pe Anfield, în 25 de partide.
"Eram la Southampton și agentul meu m-a sunat. "Stai jos?", m-a întrebat. Eram în pat, așa că m-am ridicat în șezut. "Liverpool vrea să te transfere", mi-a zis. "Du-te, mă, de aici", nu credeam. Mi-a zis că e serios și că nu pot spune la nimeni. Colegii de atunci încă nu m-au iertat. Zvonul începuse să se răspândească și toți mă întrebau de transfer, iar eu le spuneam că nu știu nimic", și-a început Lambert povestea, la podcastul Straight from the Off, pentru ca apoi să explice ce s-am întâmplat odată sosit la Melwood, baza de pregătire a "cormoranilor": "În perioada de vară am făcut una dintre cele mai mari greșeli din viața mea. Brendan (n.r. Rodgers) ne-a spus mie, lui Stevie G și celorlalți băieți care am jucat la națională să ne întoarcem mai târziu la club. Au fost 5 săptămâni pauză, parcă, urma să venim mai târziu decât toți ceilalți. Am fost o săptămână în concediu cu soția și copiii, apoi m-am întors. După două săptămâni de pauză, eram la antrenamente, la reunire. Voiam să mă pregătesc cât mai bine și să le arăt cât sunt de motivat. Cea mai mare greșeală. După foarte scurt timp mi-am zis: "La dracu', nu îmi mai simt picioarele. Aveam nevoie de vacanța aia". A fost o greșeală stupidă, mai ales că aveam 32 de ani. În sezonul precedent, la Southampton, începusem deja să simt diferența, nu mai aveam aceeași viteză, oboseam mai repede, corpul se comporta altfel. Apoi, la Liverpool pur și simplu simțeam că picioarele nu mă mai ascultă, eram stors de energie, deși atitudinea era aceeași. Chiar și așa, abia așteptam să înceapă sezonul, voiam să fac ce știu mai bine, să înscriu goluri".
Cupa Mondială FIFA
Raheem Sterling se întoarce în Qatar, la timp pentru duelul cu Franța, din sferturile Cupei Mondiale
ACUM 14 ORE

Lambert și transferurile ratate

Lambert a strâns din dinți și a sperat că își va intra în forma fizică potrivită, dar i-a luat 12 meciuri să marcheze primul gol pentru Liverpool. Ușor-ușor a fost folosit din ce în ce mai rar de Brendan Rodgers, care ulterior, în perioada de transferuri de iarnă, i-a vorbit despre oportunitatea unui transfer la Palace. Vârful a refuzat, fiind convins că poate să confirme pe Anfield, dar acest lucru nu s-a mai întâmplat. În cele din urmă a ajuns la o formație mult sub valoarea sa din stagiunile în care evolua pentru Southampton.
"Jucam la Basel și am avut o prestație dezastruoasă. Parcă eram sedat, capul îmi spunea ceva, dar corpul nu reacționa. Nu mi se întâmplase așa ceva în toată cariera. Eram conduși la pauză cu 1-0 și, deși aveam nevoie să atacăm, Rodgers m-a schimbat. Mi-am zis: "Am dat-o în bară, și eu m-aș fi schimbat". La câteva săptămâni distanță, Brendan a venit la mine și mi-a zis că Pardew mă vrea la Palace. Eram deja în decembrie. "Cred că ar fi bine să pleci în fereastra de transferuri din ianuarie, nu pot să îți promit că o să mai joci foarte mult la Liverpool". Venisem de la Southampton la Liverpool și după nici jumătate de an să plec la Palace? De ce aș fi făcut asta? I-am zis "Nu!". De atunci, practic, nu am mai jucat deloc. A schimbat sistemul, a jucat cu Sterling mai în față și eu nu am mai atins mingea în vreun meci pentru 3 luni și jumătate. A fost o perioadă foarte grea. Țin minte că în ianuarie, pe final de perioadă de transferuri, venise și Aston Villa după mine, dar am crezut că îmi voi reveni și voi juca pentru Liverpool. Apoi, cum spuneam, nu am jucat deloc și în primăvară mi-am dat seama că nu mai am vreo șansă. Am ales să plec, nu voiam să fiu o povară pentru Liverpool, nu sunt genul de jucător care stă pe bancă și e bucuros că primește salariul. Așa că, imediat ce stagiunea s-a încheiat, mi-am găsit altă echipă (n.r. WBA). Dar rămâne regretul că nu am reușit să fac mai multe", a mai spus fostul vârf.
Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.
Cupa Mondială FIFA
Harry Kane, șocat de diferența de joc dintre meciul cu Iran și cel cu SUA! "Total în contrast"
25/11/2022 LA 21:50
Cupa Mondială FIFA
It’s coming home? Englezii dau totul pentru Cupa Mondială. "Stau și în poartă dacă trebuie"
19/11/2022 LA 14:37