CFR - Young Boys s-a terminat 1-1, după o partidă care s-a jucat după ritmul dictat de Dan Petrescu. Românii au abordat o tactică destul de defensivă, dorind să puncteze pe contra-atac. O atitudine care i-a deranjat pe ziariștii elvețieni, care, fără a ști probabil stilul și tactica trupei din Gruia, se așteptau ca raportul din teren să fie altul.
"Un egal care nu duce nicăieri", au titrat jurnalișii elvețieni de la Der Bund, care apoi notează că Young Boys au evoluat împotriva unei formații "limitate".

CFR - Young Boys 1 | "O echipă incomodă și cu experiență"

Romanian Liga I
Lovitură pentru Dan Petrescu! Un jucător important de la CFR Cluj, OUT de la meciul cu Craiova
ACUM 21 ORE
Sursa citată este de părere că experiența internațională a CFR-ului a făcut diferența, în condițiile în care vorbim despre o formație care anul trecut a ajuns până în primăvara Europa League. Acolo, clujenii au ieșit neînvinși din dubla cu Sevilla, viitoarea câștigătoare a competiției. Deși a jucat mai bine și a fost mai periculoasă, Young Boys a avut doar senzația că este în controlul partidei, campioana Ligii 1 fiind suficient de matură încât să își forțeze adversara să intre în planul tactic al lui Dan Petrescu.
"După înfrângerea cu Roma și victoria Clujului la Sofia, cu CSKA, Young Boys nu avea voie să piardă al doilea meci din grupă, pentru a rămâne cu șanse la calificare. Campioana României, care e neînvinsă în timp regulamentar în acest sezon, independent de competiție, e un adversar incomod și are o experiență internațională bogată. Acest lucru s-a văzut aseară, când băieții lui Gerardo Seoane au căzut în capcanele românilor. S-a terminat 1-1, dar putea fi mai rău, dacă ne gândim că după o oră de joc CFR conducea cu 1-0", mai scriu elvețienii.
Concluzia? "Un succes era cu siguranță posibilă pentru Young Boys, dar lipsa de idei în ofensivă a costat. Cu mai mult dinamism în atac și mai multă concentrare, cu siguranță că pe final ar fi putut să vină și golul victoriei", notează sursa citată.
După două runde, CFR e lider în grupa de Europa League, cu 4 puncte și un golaveraj de 3-1. Urmează dubla cu Roma, care nu a reușit să treacă, surprinzător, de CSKA Sofia, pe teren propriu (0-0).
https://i.eurosport.com/2020/10/26/2922886.jpg
Romanian Liga I
Dan Petrescu vrea să scape de unul dintre titularii folosiți de Marius Șumudică la CFR Cluj
IERI LA 11:32
UEFA Europa Conference League
"Rămâneți muți dacă vă spun ce s-a întâmplat la CFR!" Replica lui Șumudică după atacul lui Petrescu
17/09/2021 LA 04:20