Istanbul Bașakșehir cere suspendarea pe viață a lui Colțescu, după ce acesta a fost extrem de neinspirat în alegerea cuvintelor pentru a-i indica lui Hațegan cine de pe banca turcilor trebuie eliminat.
Jurnaliștii de la Globoesporte și-au adus aminte că Webo a discutat în trecut despre un incident rasist, iar atunci a avut un discurs care îndemna la calm, deși e evident că ce se întâmplase cu un alt african, Didier Drogba, fusese mult mai grav.
Concret, pe 2 mai 2013, Fenerbahçe a primit vizita lui Galatasaray, în cel mai mare clasic turcesc. În tribune, unii fani ai echipei gazdă au venit cu banane pe care le-au aruncat spre ivorianul care, până în 2012, scrisese istorie la Chelsea. Aluzia a fost evidentă și abominabilă, făcându-se o analogie între marele jucător african și o maimuță.
Fotbal
Noi detalii despre negocierile pentru postul de selecționer! Care sunt cerințele Federației
ACUM 27 MINUTE
Evident, în presa turcă, dar și în cea din Europa subiectul a fost mediatizat la vremea respectivă. Inevitabil, Pierre Webo, și el jucător african care evolua în SuperLiga turcă (chiar fusese implicat în acel meci), a fost chestionat în legătură cu subiectul. La vremea respectivă, actualul antrenor secunde la Istanbul Bașakșehir a căutat să aibă un discurs care să îndemne la o calmare a spiritelor. Alternativa ar fi fost să își pună la zid propriii fani, lucru pe care l-a evitat.
"E mai bine să nu vorbim despre asta. Cu cât vorbim mai mult, cu atât se înrăutățește situația. N-a fost un lucru bun, știm ce e rasismul, dar ne e foarte bine în Turcia", a comentat Webo în 2013, citat de goal.com.

Webo, după incidentul cu Sebastian Colțescu

Interesant e că, la nivel declarativ, Webo a îndemnat și de această dată la calm, punctând totuși că românul "a întrecut limita". Evident, în vâltoarea evenimentelor, secundul campioanei Turciei a fost extrem de deranjat de sintagma folosită de arbitru, însă ulterior nu a vrut ca scandalul să escaladeze.
"Arbitrul (n.r. - Sebastian Colțescu) a spus exact ce a auzit toată lumea la televizor. Pentru un arbitru cu ecuson FIFA, a întrecut limita.
Vreau să le mulțumesc președintelui clubului nostru și președintelui Turciei pentru că mi-au fost alături. Turcia e și țara mea. Am fost impresionat de toate aceste reacții", a spus Pierre Webo, la revenirea în Turcia.
Fotbal
VIDEO | GOLUL DIN RABONA AL LUI ERIK LAMELA, CEA MAI FRUMOASĂ REUȘITĂ A ANULUI 2021!
ACUM 7 ORE
Fotbal
Prima reacție a lui Lewandowski după ce a primit titlul de cel mai bun fotbalist al lumii în 2021
ACUM 8 ORE