Mirel Rădoi nu a început neapărat în cel mai bun mod cu putință mandatul său la naționala mare: o remiză cu Irlanda de Nord pe Național Arena nu poate fi niciodată considerată un succes. Totuși, România și-a revenit și a obținut câteva zile mai târziu o victorie convingătoare în Austria, în a doua etapă a Ligii Națiunilor.
Per total, patru puncte din primele două meciuri nu reprezintă un palmares nou, însă Mirel Rădoi se poate bucura și de alt aspect poate la fel de important. Noul selecționar a lăsat o impresie foarte bună în vestiar. Mai relevant, toți jucătorii care nu au mai lucrat niciodată cu el au numai cuvinte de laudă la adresa sa.

Jucătorii naționalei, impresionați de Mirel Rădoi

Liga
Real Madrid, în doliu! Legendarul Paco Gento s-a stins din viață la vârsta de 88 de ani
ACUM 22 MINUTE
Conform Gazetei Sporturilor, cheia pentru Mirel Rădoi a fost păstrarea aceluiași stil de comunicare ca la naționala de tineret. Mirel nu ezită niciodată să fie direct și concis atunci când vrea să transmită ceva elevilor săi. De altfel, el s-a și mirat la conferința de presă de dinaintea duelului cu Irlanda de Nord că unii intre jucători nu sunt atât de deschiși față de un astfel de dialog. Între timp însă, Rădoi i-a cucerit și pe ei.
Parte din strategia lui Rădoi a fost și ascunderea primului ”11” până aproape de începerea meciului: „Murim de inimă până aflăm care joacă și care nu! Nu dă semne clare nici în antrenamente, ca să ne prindem cum o să fie echipa de start. Abia dibuiești câțiva titulari din ceea ce se petrece în antrenament. Dar el e foarte tare! E direct și e corect. Probabil că a învățat de la Olăroiu de-a lungul timpului, că e prea bun! Ia toată presiunea asupra lui, ajungem să credem că noi n-o să avem nici o vină dacă pierdem", a declarat un jucător pentru Gazeta Sporturilor.
Logica lui Rădoi este clară: selecționerul vrea ca toți membrii lotului să fie mereu concentrați 100%, 24/24, fără să le treacă prin cap faptul că oricum nu joacă, deci motivația poate fi la un nivel mai scăzut.
Mesajul lui Mirel Rădoi pentru rezerve:
Nu trebuie să fiți supărați pe colegii voștri care joacă. Dacă vi se pare ceva nedrept, spuneți-mi mie! Ei nu au nicio vină că sunt titulari, numai eu pot să fiu vinovatul

Premier League se întoarce din 12 septembrie la Eurosport

Romanian Liga I
Constantin Budescu va semna cu Sepsi Sântu Gheorghe până în vară! Ce salariu va avea mijlocașul
ACUM O ORĂ
Liga
Un fost jucător al Barcelonei, declarații sincere: "Nu-mi păsa că eram rezervă! Am devenit milionar"
ACUM 3 ORE