Articol scris de Radu Florea
Salzburg este un club care a format pentru echipele mari ale Europei unii dintre cei mai talentați tineri fotbaliști, austriecii reușind să obțină sume mari de bani ca urmare a transferurilor realizate. Naby Keita și Patson Daka sunt fotbaliștii care au adus cei mai mulți bani în visteria clubului austriac, fiecare fiind vândut pentru 30 de milioane de euro.
Gulacsi a ajuns pe gratis la Salzburg în vara anului 2013, de la Liverpool. Doi ani mai târziu, "taurii roșii" l-au vândut pe Gulacsi la Leipzig în schimbul a 3 milioane de euro. Portarul ungur este unul dintre cei mai buni portari din campionatul german, reușind să ajungă cu Leipzig până în semifinalele Ligii Campionilor în anul 2020.
Cupa Mondială FIFA
Xavi a dezvăluit cine l-a impresionat în Qatar! Marele rival amintit și ce a spus despre Messi
28/11/2022 LA 17:09
Fundașii acestei echipe sunt Lainer, Caleta-Car, Upamecano, Lazaro. Lainer a fost transferat de Salzburg la Gladbach în vara anului 2019 pentru suma de 12,5 milioane de euro. Fundașul austriac a ajuns cu Gladbach până în optimile Ligii Campionilor sezonul trecut, eliminând-o pe Bayern din Cupa Germaniei în această stagiune. Caleta-Car este unul dintre cei mai buni tineri fundași centrali. Croatul a fost vândut de Salzburg la Marseille în 2018 pentru suma de 19 milioane de euro, pentru ca în prezent să aibă un parteneriat de succes la Marseille alături de William Saliba.
Upamecano a fost vândut la Leipzig, echipă care are același patronat ca cel al lui Salzburg, în anul 2017. După 4 ani de succes la Leipzig, Upamecano a fost cumpărat de Bayern vara trecută, pentru a deveni între timp titular și în naționala Franței. Valentino Lazaro a părăsit-o pe Salzburg în 2018, urmând și el drumul către campionatul german. Deși au trecut doar 3 ani de când Lazaro a părăsit-o pe Salzburg, austriacul a evoluat atât pentru Hertha, cât și pentru Inter, Newcastle, Gladbach și Benfica în această perioadă, părând să nu-și poată atinge potențialul maxim la niciuna din aceste echipe.
Sabitzer și Naby Keita au trecut și ei pe la clubul austriac. Keita a fost cumpărat de Leipzig de la Salzburg în anul 2016, pentru ca în vara anului 2018 să fie cumpărat de Liverpool de la Leipzig cu scopul de a-l ajuta pe Klopp să câștige Liga Campionilor și Premier League. Chiar dacă Liverpool a reușit să câștige cele două trofee, Keita nu s-a ridicat la nivelul așteptărilor până în acest sezon. Odată cu plecarea lui Wijnaldum la PSG, Keita a devenit titular de drept pentru "cormorani", având în actuala stagiune evoluții din ce în ce mai bune pentru clubul englez. Sabitzer a fost împrumutat de Leipzig pentru un sezon la Salzburg, pentru ca vara trecută să ajungă la Bayern, acolo unde are mici șanse să joace ca titular, dar sperând să poată cuceri Liga Campionilor în acest sezon alături de Julian Nagelsmann, antrenorul pe care l-a avut și la Leipzig.

Atacul stelar pe care echipa lui Salzburg l-ar fi putut avea

Szoboszlai, Haaland, Daka și Mane sunt atacanții pe care Salzburg i-a avut. Dacă Mane a reușit deja să cucerească cele mai importante trofee din fotbal alături de Liverpool, fiind cel mai vârstnic dintre acești patru atacanți, Szoboszlai, Haaland și Daka sunt unii dintre cei mai buni tineri atacanți ai Europei, toți fanii așteptând ca cei trei să facă pasul către echipe mai mari ale Europei și să egaleze sau chiar să depășească performanțele lui Mane de la Liverpool.
Vedem cum echipa lui Salzburg a reușit să obțină un profit de 172 de milioane de euro doar de pe urma transferurilor acestor 11 fotbaliști, concurând astfel cu echipele portugheze și cu olandezii de la Ajax într-un top al celor mai eficiente echipe atunci când vine vorba de profitul obținut de pe urma fotbaliștilor transferați. Ce performanțe ar fi putut avea echipa austriacă dacă nu-și vindea cei mai buni jucători nu avem de unde să știm, însă cu siguranța ar fi fost o echipă cu șanse reale la câștigarea Ligii Campionilor.
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Cupa Mondială FIFA
Cupa Mondială 2022 | Șansele Franței de a câștiga titlul mondial după accidentarea lui Benzema
20/11/2022 LA 07:39
Cupa Mondială FIFA
Benzema nu va juca la Cupa Mondială! Balonul de Aur 2022 a transmis un mesaj emoționant din Qatar
20/11/2022 LA 06:12