Fotbalul românesc a primit astăzi o veste importantă din partea UEFA. România va organiza, împreună cu Georgia, Campionatul European de Tineret din 2023, astfel că micii triclori vor participa automat la competiția respectivă.
Jucătorii care vor fi eligibili pentru turneul final de peste 3 ani sunt cei născuți începând cu 1 ianuarie 2000. În mod normal, nucleul echipei de tineret din 2023 va fi format din jucători care vor forma selecționata U19 la Campionatul European de anul viitor, care va fi de asemenea organizat de către România.
Bineînțeles că în decurs de 3 ani vor mai apărea tineri de perspectivă, dar judecând dăpă ceea ce avem acum la dispoziție ne putem face o idee despre cum va arăta prima echipă la turneul din 2023. Fără îndoială, liderul echipei ar putea fi Radu Drăgușin (18 ani), care tocmai a debutat aseară pentru echipa mare a lui Juventus în meciul cu Dinamo Kiev din Champions League, impresionând atât presa din Italia, cât și pe colegii săi de la "Bătrâna Doamnă".
World Cup Qualification CONMEBOL
Imagini groaznice în Ecuador-Brazilia! Cunha, făcut KO de o intrare criminală a portarului advers
ACUM 31 MINUTE
Louis Munteanu ar putea fi un alt jucător foarte important în 2023. Tânărul atacant crescut de Viitorul a fost cumpărat de Fiorentina și este considerat unul dintre cei mai promițători fotbaliști români.

Posibilul prim 11 al României la EURO 2023

Portar: Răzvan Sava (Torino)
Fundași: Ionuț Mitran (U Craiova), Tudor Telcean (U Cluj), Radu Dragușin (Juventus), Vladimir Screciu (U Craiova)
Mijlocași: Octavian Popescu (FCSB), Ovidiu Perianu (FCSB), Alexi Pitu (Viitorul), Ahmed Bani (Dinamo)
Atacanți: Baiaram (U Craiova), Louis Munteanu (Fiorentina)
Turneul final din 2023 va fi al 3-lea consecutiv la care va participa naționala noastră de tineret, după cel de anul trecut din Italia și cel de anul viitor din Slovenia și Ungaria.
https://i.eurosport.com/2020/12/02/2947972.jpg
Liga
Stadionul Barcelonei și-ar putea schimba denumirea! Catalanii, gata să accepte din motive financiare
ACUM O ORĂ
Bundesliga
Ce atacant din Premier League urmărește cu atenție Erling Haaland? "E cel mai bun din lume la asta"
ACUM 4 ORE