Pe 21 noiembrie 2022 va începe Cupa Mondială din Qatar, prima Cupă Mondială care nu se desfășoară vara. Întrecerile interne și europene se vor întrerupe în luna noiembrie, iar toată lumea așteaptă să vadă cum va fi această nouă experiență, atât pentru jucători, cât și pentru suporteri.
Josue Linares, antrenorul cu portarii al celor de la Al-Rayyan, a vorbit cu spaniolii de la AS despre cum se pregătește Qatarul pentru Cupa Mondială și ce îi așteaptă pe fani la finalul acestui an:
"Se simte atmosfera Cupei Mondiale, clădirile sunt luminate, în Lusail și La Perla. În zona Corniche sunt steagurile echipelor participante și emblema Cupei Mondiale. În mall-ul din Lagoona este o minge uriașă, care arată câte zile mai sunt până începe turneul. Stadioanele sunt și ele luminate deja, chiar dacă nu sunt meciuri.
Fotbal
Antonio Conte, ademenit cu 6 transferuri de marcă pentru a continua la Tottenham! Lista londonezilor
ACUM O ORĂ
Fanii vor găsi o țară care se concentrează foarte mult pe fotbal și vor vedea un contrast cultural care nu este rău, doar diferit. Totul se joacă la Doha. Pentru o lună, țara este închisă, va fi cel mai sigur loc din lume", a spus Linares.
Citește și:

Djokovic, dat ca exemplu de jurnaliștii spanioli

Vaccinarea este obligatorie pentru a intra pe stadioane în timpul Cupei Mondiale. Jurnaliștii spanioli de l-a AS l-au întrebat pe Linares despre posibilitatea lui Novak Djokovic de a urmări o partidă de la Cupa Mondială: "Nu, în acest moment nu poate. De fapt, el nu poate merge nici măcar să bea o cafea.
O altă măsură care există este masca obligatorie și distanța care trebuie păstrată. Dacă ai masca sub nas, poți lua foarte ușor o amendă, care ar ajunge la 2500 de euro. Numai în această săptămână au fost amendați 500 de oameni pentru asta. Dacă nu respecți distanța și sunteți un grup mai mare de oameni, poliția vă poate opri și suma se dublează. Poți ajunge la 5000 de euro foarte ușor.
Cu toate restricțiile care există, ei forțează oamenii să se vaccineze. În acest val de omicron, au observat că cei mai mulți care au murit sau sunt la terapie intensivă nu sunt vaccinați. Chiar și pentru ligile de fotbal sunt aceste reguli. În turneele pe care le-am disputat, numai jucătorii vaccinați au putut juca."

Cupa Arabă, o repetiție pentru Cupa Mondială

Cupa Arabă a fost o adevărată repetiție pentru Cupa Mondială. Organizatorii au simulat atunci organizarea Cupei Mondiale. Tot orașul a fost închis:
"Cupa Arabă a fost o experiență foarte intensă. Să organizezi cea mai importantă competiție de fotbal este un lucru. S-au făcut niște simulări, care au ieșit foarte bine. Cupa Arabă a fost un succes. Chiar a fost o repetiție pentru Cupa Mondială, pentru că voiau să știe la ce să se aștepte.
Nu ne-am putut antrena, am avut acea perioadă de vacanță, pentru o lună. Acest lucru s-a întâmplat pentru că totul era închis, inclusiv baza noastră de pregătire, care a fost folosită de echipele naționale. Când s-a terminat, baza noastră era împânzită de steaguri ale Bahrainului."
Cupa Mondială de fotbal se va desfășura în perioada 21 noiembrie-18 decembrie 2022, în Qatar.
Liga Campionilor UEFA
Mbappe, subiect închis pentru Ancelotti! Ce a răspuns când a fost întrebat de atacantul francez
ACUM 2 ORE
Liga Națiunilor UEFA
Edi Iordănescu a anunțat lotul României pentru Liga Națiunilor! Surprizele selecționerului
ACUM 3 ORE