"La doar 21 de ani, Hagi - fiul marelui Gheorghe - a bifat deja 10 apariții pentru naționala țării sale și a învățat multe lucruri desspre viață, fotbal și locul său din acest sport", a fost caracterizarea făcute de britanici, înainte să-l contacteze pe Ianis prin videoconferință.
Jurnaliștii sunt conștienți de presiunea de pe umerii mijlocașului român, comparat de multe ori cu tatăl său, așa că n-au ezitat să-l întrebe despre cum se simte el în legătură cu acest subiect delicat:
Pot să spun că m-am născut cu presiunea. A fost acolo încă din prima zi. Oriunde am fost și indiferent de ce am făcut în viață, am fost comparat cu tatăl meu. Da, presiunea a fost mereu acolo și a trebuit să mă obișniesc cu ea, indiferent de alegerea mea. Din fericire, am învățat cum să mă descurc cu presiunea. Mai mult, am învățat chiar să creez un avantaj de pe urma acesteia. Sunt extrem de mândru să port numele familiei mele. Presiunea care vine cu numele îmi oferă adrenalina și ambiția de care am nevoie ca să merg înainte în fiecare zi. | Ianis Hagi
Cupa Mondială FIFA
Selecționerul Iranului i-a cerut demisia din FIFA lui Jurgen Klinsmann după declarațiile acestuia
ACUM 16 MINUTE

Ianis Hagi: "Tata mi-a spus că ambiția face diferența"

Ianis a dezvăluit sfatul pe care l-a primit de la Gică Hagi, cu mult înainte să facă pasul în fotbalul mare:
Unul dintre lucrurile pe care tatăl meu mi le-a spus de-a lungul timpului a fost următorul: ambiția face diferența. Nu contează cât ești de talentat sau cât de mult muncești la antrenamente. Ca să devii cel mai bun, trebuie să ai ambiție. Ca să rămâi cel mai bun trebuie să-l depășești pe cel de lângă tine, chiar dacă îți este prieten sau frate. Când vine vorba de concurență, trebuie să muncești mai mult decât el. Cred că am moștenit această ambiție de la tatăl meu și mereu îmi va rămâne în minte. Mereu muncesc și încerc să devin cel mai bun. Acesta a fost obiectivul meu încă din prima zi. Încerc să muncesc mai mult decât toți ceilalți. Chiar dacă mulți îmi spun că sunt talentat, eu știu că nu ai nevoie de talent ca să muncești din greu. | Ianis Hagi
Întrebat despre viața sa din izolare, Ianis a povestit cum arată o zi normală din viața lui, departe de meciurile din campionatul Scoției:
Lucrurile sunt destul de complicate în România. Nu poți să ieși din casă dacă nu ai declarație. Nici măcar la cumpărături nu poți să mergi dacă nu ai completat-o. Poliția patruleză peste tot și te verifică când ieși din casă. Sunt norocos că vărul meu locuiește la 3-4 case distanță, așa că petrec timpul cu el. Este plăcut să fiu alături de familia mea. Ultima oară când am stat împreună o perioadă atât de lungă s-a întâmplat în urmă cu 8-9 ani. În aceste zile îmi place să alerg sau să merg cu bicicleta pe lângă casă. Am un drum de 800 de metri aproape de mine, unde mă pot antrena. Ridic greutăți și fac exerciții fizice în casă. | Ianis Hagi

Ianis Hagi: "Trebuie să-i mulțumesc surorii mele"

În finalul interviului, Ianis a ținut să-i mulțumească surorii sale mai mari, Kira, pentru ajutorul din primele zile de școală:
Îmi amintesc prima zi de școală. Mi-am spus: 'Trebuie să câștig tot ce este posibil aici'. M-am născut cu această mentalitate. Indiferent de locul unde am jucat, mi-am dorit să câștig. Așa că am crescut cu ea și încerc s-o folosesc zilnic. Trebuie să-i mulțumesc surorii mele, care e cu 2 ani mai mare decât mine, pentru ajutorul oferit în fața unei provocări uriașe. Ea a fost cea care i-a convins pe băieții mai mari din școală să mă primească alături de ei, pe teren.În continuare, îmi doresc să fiu sănătos. Aceasta este singura mea dorință când cineva mă întreabă de viitor. | Ianis Hagi

Ianis Hagi, 3 goluri pentru Rangers

Ianis a fost adus sub formă de împrumut de Rangers de la Genk, în iarnă. Mijlocașul român s-a integrat repede sub comanda lui Steven Gerrard și a impresionat fanii de pe Ibrox Stadium prin evoluțiile sale excelente.
Ianis a înscris 3 goluri și a oferit 2 pase decisive, contribuind semnificativ la calificarea formației scoțiene în optimile Europa League. În meciul tur cu Braga din "16-imi", Hagi Jr. a reușit o dublă și a oferit replica serii la interviul de la final: "Ibrox baby, it's just different".
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Cupa Mondială FIFA
Modul unic în care nemții boicotează Mondialul, dar nu și fotbalul! Cifrele vorbesc de la sine
ACUM 37 MINUTE
Cupa Mondială FIFA
Confuzie totală la Belgia – Maroc! Portarul africanilor "a dispărut" după intonarea imnului
ACUM 38 MINUTE