Mircea Lucescu îi antrenează pe jucătorii lui Dinamo Kiev în România, echipa urmând a disputa mai multe meciuri de pregătire. Antrenorul a dezvăluit în presa din Italia că intenționează să îi ajute pe ucraineni să ajungă la turneul final al Campionatului Mondial din Qatar.
Lucescu a spus că negociază cu șefii celor de la Dinamo Kiev și Șahtior Donețk pentru ca cele două echipe să formeze o națională care să joace barajul de calificare la Cupa Mondială.
"Fotbalul nu trebuie să se oprească în vreme de război, deși campionatul este întrerupt și până la play-off-ul pentru Cupa Mondială mai sunt două luni. În orașele asediate de ruși sunt oameni care mor ori suferă pentru că nu mai au nimic: muncă, mâncare, încălzire și electricitate.
Fotbal
Dinamo Kiev se mută pe...Giulești. Echipa sub 19 ani a primit permisiunea să joace în Youth League
27/03/2022 LA 07:36
Fotbalul poate fi pentru ei puntea între iadul pe care îl trăiesc și revenirea la normalitate care sperăm că se va întâmpla cât mai curând. Sportul îi ține pe oameni împreună în cele mai întunecate momente și pune în legătură pe cei din afara Ucrainei cu cei din interior care luptă pentru libertate. Noi și Șahtior ne antrenăm și sperăm să jucăm amicale importante. Nimeni nu ne refuză, am și vorbit cu multe cluburi mari.
Transferul la București al jucătorilor lui Dinamo Kiev a fost posibil și grație președintelui Zelenski. El înțelege ce-ar însemna dacă naționala ar merge în Qatar. Șahtior e în Turcia, însă poate în curând noi și ei ne vom antrena împreună, vom fi două echipe care joacă pentru țara lor.
Ucraina vrea să obțină calificarea la Mondiale pe teren, nu printr-o invitație a FIFA. Celălalt obiectiv este de a juca în scopuri umanitare în orașe mari pentru a ajuta la adunarea de fonduri, care să fie donate copiilor ucraineni ce suferă de război", a declarat Mircea Lucescu pentru Corriere dello Sport.
Ucraina este calificată la barajul pentru un loc la turneul final al Cupei Mondiale din acest an. În iunie, echipa trebuie să înfrunte Scoția, în semifinale, iar apoi Țara Galilor, în partida care va decide echipa ce va merge în Qatar.
Citește și:

Dinamo Kiev, turneu caritabil prin Europa

Campioana Ucrainei la fotbal, Dinamo Kiev, echipa antrenată de Mircea Lucescu, plănuiește să joace o serie de meciuri caritabile împotriva unor echipe de top din Europa pentru a trimite un mesaj anti-război, în urma invaziei armatei ruse.
Astfel, Dinamo Kiev va juca primul meci pe 12 aprilie împotriva campioanei Poloniei, Legia Varșovia, iar oficialii grupării spun că intenționează să mai aibă meciuri împotriva celor de la Borussia Dortmund, Paris Saint-Germain, FC Barcelona, AC Milan, Ajax Amsterdam și FC Basel.
Echipa lui Mircea Lucescu se pregătește acum la București pentru meciurile care se vor desfășura sub deviza "Joacă pentru pace! Opriți războiul!".
"Motivația acestor meciuri este de a informa comunitatea internațională despre evenimentele teribile din Ucraina și a strânge fonduri pentru a sprijini populația ucraineană ce are de suferit din cauza războiului", se arată într-un comunicat al clubului Dinamo Kiev, citat de Agerpres.
Ukrainian Premier League
Mircea Lucescu i-a enervat pe suporterii lui Dinamo Kiev! "Nu a fost o surpriză! Trebuie să plece!"
15/03/2022 LA 06:54
Ukrainian Premier League
"Ucraina e pe jumătate distrusă!" Dezvăluiri cutremurătoare ale secundului lui Mircea Lucescu
09/03/2022 LA 10:01