"Criza fără precedent" prin care trec în prezent fotbalul britanic și european din cauza coronavirusului ar putea duce la consecințe economice grave, de pildă insolvențe și disponibilizări ale jucătorilor și personalului. Acest scenariu pare tot mai aproape dacă nu se pregătește o replică serioasă pentru criza în care fotbalul se regăsește, spune șeful sindicatului internațional al jucătorilor.
Jonas Baer-Hoffman, care a preluat funcția de secretar general al FIFpro în luna ianuarie, a declarat că se va concentra pe aspectele financiare ale crizei în care fotbalul se regăsește acum. UEFA a anunțat astăzi că a decis amânarea Euro 2020 cu un an. Turneul final organizat în 12 țări nu se va mai disputa în perioada iunie – iulie 2020, ci un an mai târziu, pentru ca ligi interne și UEFA Champions League, respectiv Europa League, să se poată finaliza.

UEFA, criză fără precedent

Premier League
Everton a ajuns la un acord cu Frank Lampard pentru a deveni noul manager. Urmează anunțul oficial
ACUM 2 ORE
Multe dintre cluburile din campionatele europene au început deja să poarte discuții privind concedieri în masă și reducerea orelor de lucru ale unor angajați după amânarea în lanț a campionatelor. Mai mult, EURO trebuia să înceapă pe 12 iunie la Roma și să se încheie o lună mai târziu pe Wembley. Pandemia de coronavirus a forțat-o pe UEFA să mute turneul pentru anul viitor, în perioada 11 iunie - 11 iulie.
Pentru cluburi, vestea amânării EURO pentru un an poate reprezenta o gură de aer semnificativă, asta pentru că se eliberează o lună pentru ca aceste competiții să se poată încheia, inclusiv Champions League și Europa League, care au fost și ele amânate din cauza riscului crescut în privința coronavirusului. Momentan, UEFA a anunțat doar că EURO va fi mutat cu un an mai târziu însă nu a menționat dacă modul de organizare va rămâne același. Primii care au făcut anunțul au fost cei din Federația din Norvegia.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Fotbal
Denis Alibec a fost prezentat la Atromitos. Primele reacții ale internaționalului român
ACUM 3 ORE
Premier League
Cum se împart banii de la Liverpool pentru Diaz. Salariul jucătorului face transferul și mai tare
ACUM 4 ORE