Dezamăgite de modul în care UEFA împarte banii în Champions League și de faptul că această competiție nu mai vinde la fel de bine ca în trecut, 12 din cele mai puternice formații din Europa au fondat Super Liga, competiție cu circuit semi-închis, care va aduce la fiecare mijloc de săptămână confruntări între marile echipe ale "bătrânului continent".
O decizie care a scandalizat opinia publică, fanii și cei mai mulți foști mari jucători condamnând public demersul. Se are în vedere doar aspectul financiar și se dau uitării ideile de sportivitate și competivitate.
UEFA amenință cu măsuri drastice, însă Florentino Perez, președintele Super Ligii, susține că tot ce au făcut cluburile are acoperire regulamentară și că planul e pentru salvarea fotbalului. Există posibilitatea să se ajungă la un acord, însă, dacă acest lucru nu e posibil, cheia e la suporteri. Succesul competiției depinde exclusiv de modul în care fanii fotbalului se vor raporta la Super Liga Europei, cred englezii.
Liga
Suarez, surprins de despărțirea de Atletico! Ce a spus despre ideea de a juca din nou lângă Messi
ACUM 6 ORE

Fanii pot opri Super Liga Europei

"Pot fanii opri Super Liga Europei?", se înteabă jurnaliștii de la The Mirror, care explică faptul că, dincolo de orice negociere între UEFA și marile cluburi, voința suporterilor ar putea conta mai mult decât orice. Pentru că un eventual boicot al acestora ar face din Super Liga Europei o competiție fără obiect, fără susținere și fără audiență.
Totuși, cluburile sunt gata să se implice într-un joc de noroc, anticipând că, odată cu trecerea lunilor, lucrurile se vor calma.
"Fanii de pretutindeni și-au arătat mânia față de această competiție. Nu știm încă dacă se va traduce în prezența la stadion, pentru că în cele mai multe țări accesul la arene nu e permis, din cauza pandemiei. Suporterii spun acum că nu vor fi solidari cu cluburile rebele și că vor boicota competiția, însă vor rezista oare tentației de a își vedea favoriții în Europa, împotriva altor formații mari? Cluburile cred că nu și pe acest lucru se bazează în demersul lor", notează sursa citată.
4 miliarde/an speră cluburile să obțină din drepturile TV aferente Super Ligii Europei, dublu față de cât primește UEFA. Un boicot al fanilor s-ar traduce într-o gaură uriaș atât pentru cluburi, cât și pentru deținătorii de dreptui.

Așa ar arăta fotbalul european fără "rebelii" din Superligă

Romanian Liga I
Dinamo, fără un jucător important la returul cu U Cluj! Cine va rata meciul decisiv din "Groapă"
ACUM 10 ORE
Liga Campionilor UEFA
Cine câștigă finala UCL și de ce? Oameni importanți din fotbalul românesc au păreri diferite
ACUM 10 ORE