În Liga Națiunilor, 55 de naționale europene sunt împărțite în patru ligi - A, B, C și D. România se află momentan în Liga B unde a fost repartizată în grupă cu Austria, Irlanda de Nord și Norvegia.
Primele trei ligi (A, B și C) conțin patru grupe a câte patru echipe. Liga D are doar două grupe - una cu patru echipe, alta cu trei. Echipele sunt plasate în ligile respective în funcție de ratingul din ediția precedentă din Liga Națiunilor.
Astfel, fiecare echipă - în afară de cele din grupa de trei din Liga D - va juca șase meciuri în fiecare grupă în septembrie, octombrie și noiembrie. Grupele au fost mărite de la trei echipe la patru de această dată pentru că UEFA caută să aibă cât mai multe meciuri competitive în loc de amicale.
Premier League
Hoții i-au spart casa unui jucător de la United în timpul meciului cu Brentford! Familia s-a ascuns
ACUM 24 MINUTE
Câștigătoarele grupelor din Liga A vor disputa semifinalele și apoi finala la turneul final care va avea loc în septembrie sau octombrie 2021. Va trasă la sorți una dintre cele patru echipe pentru a găzdui acest turneu final. Ultimele clasate din Ligile A și B vor retrograda iar primele echipe din Ligile B, C și D vor promova. Ultimele patru clasate din Liga C vor juca un play-off pentru a determina cele două echipe care vor retrograda.

Cum poate ajunge România la barajul pentru Campionatul Mondial din 2022

Grupele pentru preliminariile Mondialului din 2022 vor fi trase la sorți în noiembrie, echipele fiind împărțite în 10 grupe. Câștigătoarele grupelor se vor califica automat în timp ce locurile doi vor merge la baraj.
Totuși, România se poate califica la barajul pentru Mondialul din Qatar și prin Liga Națiunilor. Dintre echipele care și-au câștigat grupele din Liga Națiunilor, cele două care se situează la final cel mai sus în clasamentul general al Ligii Națiunilor vor merge și ele la baraj. Pentru acest clasament, UEFA va lua în considerare rezultatele fiecărei echipe.
Așadar naționala lui Mirel Rădoi trebuie să câștige grupa din care face parte cu un număr mare de puncte pentru a avea șanse să participe la barajul Mondialului indiferent de clasarea din preliminariile turneului.
România va debuta în Liga Națiunilor mâine de la 21:45 împotriva Irlandei de Nord, partidă ce va fi livetext pe Eurosport.ro.

Premier League se întoarce din 12 septembrie la Eurosport

Premier League
Tomas Tuchel înaintea derbyului cu Tottenham: "Chelsea este obosită fizic și mental!"
ACUM O ORĂ
Fotbal
Avem antrenor la echipa națională! Federația Română de Fotbal s-a decis asupra noului selecționer
ACUM 2 ORE