articol scris de Nicu Alexandru Savin
În trecut lucrurile au fost și mai grave. După ce a devenit matematic campioană, în sezonul 1981-1982, Liverpool avea meci în deplasare la Middlesbrough, iar jucătorii au consumat mult alcool într-o berărie, chiar cu câteva ore înainte de startul partidei! După meci, David Hodgson, pe atunci jucător la Middlesbrough, transferat ulterior la Liverpool, a afirmat că jucătorii adverși "nu știau ce zi era"!
Povestea din urmă cu 38 de ani este una amuzantă și oferă în același timp dovada că atitudinea semi-detașată a jucătorilor lui Klopp din meciul cu "cetățenii" nu este ceva nou în istoria clubului de pe Anfield.
Premier League
Barcelona și Liverpool pregătesc o super-afacere! Schimbul de jucători pregătit de cei doi granzi
ACUM 33 MINUTE

Liverpool, în 1982 - chef de pomină după titlu

În acel an, 1982, conducătorii clubului au hotărât să nu mai cheltuie bani pentru cazarea echipei la Middlesbrough cu o noapte înainte de meci, economisind astfel suma de 300 de lire; asta numai în cazul în care echipa ar fi devenit campioană înainte de acea etapă, evident. Acest lucru s-a și întâmplat, cu 3 zile înaintea meciului de la Boro, Liverpool învingând acasă pe Tottenham cu 3-1 și adjudecându-și cel de-al 14-lea titlu din istorie.
Astfel, călătoria spre Middlesbrough a început în dimineața zilei meciului, 18 mai 1982, jucătorii având asupra lor cantități importante de cidru, lucru care i-a surprins pe membrii mai puțin inițiați ai echipei.
Pentru jucători, fuseseră rezervate totuși camere la un hotel din Middlesbrough, la ora prânzului, pentru ca aceștia să doarmă câteva ore. Pe atunci jucătorii tineri precum Ian Rush sau Ronnie Whelan se pregăteau de odihnă, dar unul dintre veteranii echipei, Graeme Souness, care se bucurase în trecut de "frumusețile" orașului pentru că jucase 6 ani pentru Middlesbrough, a sugerat în holul hotelului că întreaga echipă ar putea "merge la plimbare într-un parc din apropiere". Totul în timp ce managerul Paisley și asistenții săi se bucurau de un "prânz bun".
https://i.eurosport.com/2019/01/23/2507323.jpg

"Plimbarea în parc" a lui Liverpool

Ca urmare, jucătorii au plecat spre parcul respectiv, dar nu au ajuns niciodată acolo, pentru că Berăria Cameron, cu care Souness (foto) era foarte familiarizat, s-a "întâmplat" să fie pe drum. Acolo, jucătorii au petrecut mai bine de două ore, până când același Souness a sugerat să se întoarcă la hotel, întrucât la ora 16:00 unul dintre secunzii lui Paisley, Ronnie Moran, urma să meargă prin camere pentru a da deșteptarea.
În condițiile date, Liverpool s-a prezentat la meci intr-un mod lamentabil. David Hodgson, atacantul de atunci al celor de la Middlesbrough, declara: "Îmi amintesc că am primit mingea și am alergat pe lângă Alan Hansen de parcă el nu ar fi fost acolo. Sunt destul de sigur că nu știa ce zi a fost".
Chiar și așa, Liverpool nu a putut fi înfrântă, meciul încheindu-se la egalitate, scor 0-0. "Erau cu mult înaintea tuturor celorlalți, astfel încât să poată obține o remiză chiar și când întreaga echipă era <aburită>", a spus Hodgson.
"Relaxarea" jucătorilor lui Liverpool nu a fost unică în acea perioadă. Între 1975 și 1990, Liverpool a câștigat 10 titluri în Anglia, iar în total a jucat 15 partide din postura de campioană, câștigând doar 5 dintre ele.
Istoria acestor partide jucate de Liverpool le-ar putea da mari speranțe celor de la Aston Villa, care duminică se deplasează pe Anfield și speră să obțină un rezultat pozitiv, formația de pe Villa Park având nevoie disperată de puncte în vederea salvării de la retrogradare. În același timp, echipele care sunt în luptă directă cu Aston Villa în subsolul clasamentului, West Ham United sau Watford, privesc cu îngrijorare în trecut și se tem ca nu cumva atitudinea superficială a "cormoranilor" din meciul cu City să continue și in meciul de duminică (ora 18:30, Eurosport 1 și Eurosport Player).
https://i.eurosport.com/2020/07/03/2843118.jpg
Fotbal
11 antrenori mari care stau pe bară în așteptarea unui contract
ACUM 9 ORE
Premier League
Manchester United, clubul cu cele mai mari salarii din Anglia! "Diavolii" au stabilit un record
22/09/2022 LA 14:40