Ajuns în 2009 la Academia lui United, la 16 ani, Ravel i-a atras imediat atenția lui Alex Ferguson, care după doar un an l-a chemat la prima echipă. O șansă nesperată pentru Morrison, care însă nu a știut să profite de oportunitatea creată.
Un talent fantastic, capabil să dribleze adversarii cu o ușurință incredibilă, Ravel era cu mult mai bun decât Pogba, care sosise în același an, 2009, la Academia "diavolilor". Francezul a ajuns campion mondial și e unul dintre cei mai bine cotați mijlocași din lume, în timp ce Morrison e împrumutat la Middlesbrough, în Championship. Wayne Rooney a vorbit despre motivele care au stat în spatele acestei situații și explică de ce potențialul fantastic al unui fotbalist nu e suficient pentru a reuși în fotbalul mare.
"Ravel era cu trei clase mai bun decât Pogba. Îmi amintesc că atunci când l-am văzut prima oară mi-am zis că are toate calitățile necesare pentru un jucător în acea poziție. La un antrenament, i-a dat mingea printre picioare lui Nemanja Vidic de trei ori în interval de un minut. Dar s-a luptat mereu cu stilul lui de viață, cu anturajul, cu mediul în care a crescut. E trist, pentru că i-am văzut pe Pogba, pe Ligard și alți jucători care nu erau atât de buni ca el reușind și pe el nu. Ravel e exemplul perfect că doar geniul nu e suficient pentru a face fotbal la cel mai înalt nivel, trebuie și foarte multă muncă, seriozitate", a spus Rooney în Sunday Times.
Fotbal
Alimentul "secret" al marilor jucători de fotbal! Are multe proteine și puține calorii
ACUM 17 MINUTE
Ravel Morrison a rezistat doar până în 2012 la United, când șefii au înțeles că, în ciuda calităților fantastice, mijlocașul nu va putea deveni un fotbalist de top, capabil să se impună în primul "11" la o echipă de talia lui United. A urmat transferul la West Ham, dar nici acolo nu a rezistat, bifând doar 18 meciuri în trei ani. În acea perioadă a fost împrumutat la Birmingham, QPR și Cardiff. Ulterior, sarabanda de echipe trecute în CV a continuat, multe formații crezând în talentul lui Ravel: Lazio, Atlas, Ostesund și Sheffield United, pentru care a semnat în 2019. După doar o partidă la revelația sezonului actual din Premier League, mijlocașul a fost împrumutat la Middlesbrough.

Rooney îl dă exemplu pe Gary Neville

Deși îi apreciază enorm calitățile lui Ravel, Rooney consideră că acesta reprezintă perfect exemplul de "așa nu", pentru tineri. La polul opus se situează fostul său coleg de la United, Gary Neville. Fără să strălucească în vreun moment, apărătorul de bandă dreaptă a muncit enorm pentru a progresa, iar cariera lui a fost una fantastică, transformându-l într-o adevărată legendă pe Old Trafford.
"Tinerii trebuie să înțeleagă cât de important este să fii profesionist 100%, tot timpul. Uitați-vă la Gary Neville, de exemplu. Gary nu a avut niște calități fantastice, dar a ajuns un mare jucător pentru că a muncit în fiecare secundă a fiecărei ședințe de antrenament. A dat totul și a obținut maximum. "Sir" Alex obișnuia să spună că cel mai greu lucru în viață e să muncești zi de zi. Uitați de calitățile pe care le aveți sau de orice altceva, dacă munciți din greu în domeniul vostru, dacă vă dedicați total, e imposibil să nu aveți succes", a mai spus Rooney.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Liga Națiunilor UEFA
Mancini, uluit de ce au făcut fanii maghiari la începutul partidei Ungaria - Italia! "Vă mulțumim"
ACUM O ORĂ
Liga Națiunilor UEFA
Selecționerul Bosniei, surprins că România a retrogradat în Liga C: "E o surpriză"
ACUM 2 ORE