170 de jurnaliști, din tot atâtea țări, au votat la Balonul de Aur în acest an. Fiecare a avut de alcătuit un Top 5, iar Messi a strâns cele mai multe voturi. Cu 613 puncte, starul argentinian l-a devansat pe favoritul multor staruri din fotbal Robert Lewandowski.
Olandezii nu au uitat că în 2019 căpitanul naționalei batave Virgil Van Djik a pierdut controversat trofeul în fața lui Messi. Drept urmare, voturile jurnalistului olandez au mers către Cristiano Ronaldo, Kante, Jorginho, De Bruyne și Lewandowski.
Francezii au fost acuzați că l-au ajutat pe Messi să câștige trofeul tocmai pentru că a semnat cu PSG. Jurnalistul francez care a votat în ancheta anuală organizată de bilunarul France Football, Pascal Ferre l-a pus pe prima poziție pe Robert Lewandowski.
Ligue 1
PSG ar fi dat lovitura care îl poate întoarce pe Mbappe din drum! Anunțul presei din Spania
20/01/2022 LA 06:24
Citește și:
Românul care votează la Balonul de Aur, Emanuel Roșu l-a pus, de asemenea, în fruntea listei sale pe golgheterul lui Bayern.
"‘Balonul’ meu din 2021 s-a dus către Robert Lewandowski. Influenta majora pentru Bayern si Polonia, execuții care-și fac pulsul s-o ia Matrix cu încetinitorul, calitate,șsi argumentul 2020 peste care n-am putut să trec. Alegerea mea nu putea fi alta. Pe 2 l-am avut pe Messi pentru toate motivele din lume, iar, pe 3 pe Chiellini, o esență a spiritului Italiei campioane la Euro. Top 5 s-a închis pentru mine cu Lukaku pe 4, ‘Bestia’ capabilă să zboare fără să se zgârie prin oricâte ziduri i-ai pune în față, și cu Benzema pe 5
În rezumat: 1. Lewandowski. 2. Messi. 3. Chiellini. 4. Lukaku. 5. Benzema" a scris Emanuel Roșu pe siteul său.
Englezul Henry Winter l-a pus pe primul loc pe Jorginho. MIjlocașul lui Chelsea a fost om de bază la trofeul european cucerit de Italia și la succesul în Champions League al echipei lui Thomas Tuchel.
https://i.eurosport.com/2021/11/29/3263195.jpg

Balonul de Aur 2021 | Alegeri surprizătoare în țări exotice

Există în fiecare an mai mulți jurnaliști care vrea să iasă în evidență cu alegeri ciudate la trofeul acordat de France Football. Spre exemplu, jurnalistul care a reprezentat Bhutan i-a ales, în ordine, pe Salah, Kante, Haaland, Foden și Benzema. Acesta i-a ignorat pe marii favoriți Leo Messi și Robert Lewandowski.
Polonezul care domină clasamentele golgheterilor din Europa nu s-a aflat nici pe lista jurnalistului care a votat din partea Uzbekistan. El i-a preferat pe Mbappe, Mount, Messi, Chiellini și De Bruyne. În Madagascar, starul argentinian de la PSG n-a prins top 5, jurnalistul Clement Rabary alegându-i pe Benzema, Ronaldo, Chiellini, De Bruyne și Lewandowski.
O alegere neobișnuită a venit și din Yemen, acolo unde au fost preferați Salah, Benzema, Mahrez, Ronaldo și Mbappe.
Argentienii nu l-au pus în Top 5 pe Lewandowski, în timp ce polonezii au decis că Messi poate primi puncte de pe locul 3.
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
https://i.eurosport.com/2021/12/03/3264935.jpg
Premier League
5 variante pentru Ronaldo dacă decide să plece de la Manchester United! Unde ar putea ajunge
20/01/2022 LA 05:17
Liga
"Ar fi grozav să-și încheie cariera aici!" Dani Alves îl vrea pe Messi înapoi la Barcelona
19/01/2022 LA 10:14