Bodo/Glimt reprezintă surpriza acestei ediții de Conference League, după rezultatele pe care le-a obținut. Trupa antrenată de Kjetil Knutsen a luat o opțiune importantă de calificare în faza optimilor competiției, după ce a învins-o pe Celtic, la Glasgow, cu 3-1, în turul șaisprezecimilor Conference League.
Runar Espejord a deschis scorul în minutul 7, iar Amahl Pellegrino a dublat avantajul norvegienilor, în minutul 55. Gazdele au redus din diferență prin Daizen Maeda, în minutul 79, iar Bodo/Glimt a mai punctat o dată, cu 10 minute înainte de finalul meciului, prin Hugo Vetlesen.
Norvegienii au făcut un sezon extraordinar de Conference League. După ce au umilit-o pe AS Roma, scor 6-1, Bodo/Glimt s-a clasat pe locul 2 în grupa C, cu 12 puncte, după Roma. Din grupă au mai făcut parte Zorya și CSKA Sofia.
Romanian Liga I
Cronel Dinu o pune la zid pe CFR, după al 5-lea titlu la rând: "Au dovedit un cinism de neacceptat"
ACUM 2 MINUTE

0 investiții în jucători, profit de aproape 20 de milioane de euro

În general, trupa norvegiană s-a bazat numai pe jucători care au sosit liberi de contract. În sezonul 2020-2021, s-a bazat exclusiv pe astfel de jucători, chiar din campionatul intern. Mulți dintre ei au fost împrumutați la alte echipe din Norvegia și au revenit la Bodo/Glimt, după expirarea împrumutului.
Aceeași strategie a fost abordată și în sezonul actual, iar Bodo/Glimt este campioana Norvegiei. Mai mult decât atât, această echipă a vândut anul trecut jucători de peste 7 milioane de euro, iar în acest sezon de aproape 10 milioane de euro, la cluburi precum Lens sau Krasnodar.
CITEȘTE ȘI:
Rapid a transferat și ea un jucător de la campioana Norvegiei, pe estonianul Mattias Kait, liber de contract, mijlocaș de 23 de ani. În noiembrie 2016, FK Bodø/Glimt retrograda din Eliteserien, prima ligă norvegiană, iar acum face spectacol în Europa. Este echipa ai cărei fani au ca simbol o periuță de dinți uriașă, de culoare galbenă. O bună parte din bugetul, oricum mic, lui Bodø/Glimt se duce pe deplasările făcute exclusiv cu avionul.
Ascensiunea a început în 2018, odată cu numirea lui Kjetil Knutsen ca antrenor principal, în prezent la campioana Norvegiei, care nu a fost fotbalist și antrenase doar în ligile inferioare din Norvegia. Pe 22 noiembrie 2020, Bodo/Glimt a reușit să câștige primul titlu din istoria lor de 104 ani.
Lotul echipei norvegiene este cotat de site-ul Transfermarkt la 15 milioane de euro. Tot în sezonul 2019-2020, Bodo/Glimt a fost cea mai ofensivă echipă din Europa, cu 103 goluri în 30 de meciuri. Aspmyra Stadion este arena unde joacă Bodo/Glimt, cu 8500 de locuri. A fost prima echipă din nordul Norvegiei care câștigă Eliteserien.
Romanian Liga I
Ilie Dumitrescu e ferm convins: FCSB a pierdut titlul din cauza unui singur om
ACUM 29 MINUTE
Ligue 1
Messi, adio revenire la Barcelona! Va cumpăra 35% din acțiunile clubului la care va juca din 2023
ACUM O ORĂ