Arena a fost construită de o firmă specializată din Spania, motiv pentru care designul se aseamănă foarte mult cu cel al stadioanelor din La Liga. Potrivit descrierii realizate de Marca, designul stadionului "Education City" reflectă "un diamant din mijlocul deșertului" și are o capacitate de 40.000 de locuri.
Arena din vecinătatea orașului Doha va găzdui partide până în faza sferturilor de finală, la Cupa Mondială de peste doi ani.
Fotbal
Unde și-ar dori Mircea Lucescu să joace Dinamo Kiev meciurile din cupele europene: ”Ar fi bine”
ACUM 10 MINUTE

Education City Stadium va găzdui meciuri de la Cupa Mondială din 2022

Începută în 2016, grandioasa arenă va fi inaugurată pe 15 iunie, cu ocazia unui eveniment dedicat cadrelor medicale care luptă împotriva pandemiei de Covid-19. "Education City" va fi al treilea stadion care își deschide porțile, din cele 12 care vor găzdui Mondialul din 2022. Inițial, stadionul de lângă Doha trebuia să fie inaugurat la Campionatul Mondial al Cluburilor din luna decembrie, însă lucrările nu au fost finalizate în timp util.
Primul meci care se va disputa pe noua arenă va fi Qatar SC - Al Rayyan, pe 24 iulie, în prima ligă din Qatar.
https://i.eurosport.com/2020/06/08/2829876.jpg
Education City Stadium va beneficia de un sistem de ventilare de ultimă generație, prin care temperaturile ridicate din zona respectivă nu se vor resimți în incinta arenei, nici pe teren, nici în tribune. Khalifa International Stadium și Al Janoub Stadium sunt celelalte două arene din Qatar care deja au fost inaugurate.

Cupa Mondială din 2022 se va desfășura pe 12 stadioane din Qatar

Campionatul Mondial din 2022 se va desfășura pe 12 stadioane: Education City Stadium, Al-Gharafa Stadium, Al-Khor Stadium, Al-Rayyan Stadium, Al-Shamal Stadium, Al-Wakrah Stadium, Doha Port Stadium, Khalifa International Stadium, Lusail Iconic Stadium, Qatar University Stadium, Sports City Stadium și Umm Slal Stadium.
9 dintre acestea au fost construite de la 0, iar alte 3 au fost renovate. 7 orașe vor găzdui meciuri de la turneul final, programat în perioada 21 noiembrie - 18 decembrie 2022: Al-Daayen, Al-Khor, Al-Rayyan, Al-Shamal, Al-Wakrah, Doha și Umm Slal.

Premier League revine din 17 iunie la Eurosport!

Premier League
Ralf Rangnick: "Nu-l învinovățesc pe Cristiano Ronaldo, dar ... ". Ce îi reproșează portughezului
ACUM 3 ORE
Ligue 1
Efectul telenovelei Mbappe | Leonardo, demis de la PSG
ACUM 6 ORE