Astăzi a avut loc întâlnirea tradițională a membrilor Comitetului Internațional Olimpic, înaintea startului Jocurilor Olimpice de Iarnă. Printre temele de discuție s-a aflat și fotbalul, chiar dacă vorbim de întrecerile de iarnă. CIO nu este de acord cu intenția FIFA de a organiza o Cupă Mondială bilenală, iar absența lui Giani Infantino de la ceremonia de deschidere de astăzi l-a nemulțumit pe Thomas Bach.
"Ne-am fi dorit foarte mult să discutăm propunerea FIFA de a organiza Cupa Mondială din doi în doi ani cu președintele FIFA, care este și membru CIO. Acest lucru nu este posibil, deoarece el și-a anulat vizita la Beijing în urmă cu două zile", spus Thomas Bach.
Infantino era așteptat să participe la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de Iarnă de la Beijing, dar acesta a preferat să rămână în Camerun, pentru fazele finale ale Cupei Africii pe Națiuni. Acesta susține un plan prin care Cupa Mondială ar fi organizată din doi în doi ani, dar a primit critici din partea mai multor confederații, dar și din partea altor organizații din lumea sportului.
Ligue 1
Meci magic al lui Mbappe, imediat după ce a semnat prelungirea cu PSG
ACUM 4 ORE
Pe rând, reprezentanți ai Comitetelor Olimpice din Africa, ai sporturilor de vară, dar și medaliatul olimpic de cu ar la tenis de masă, Seung Min Ryu, au declarat că sunt împotriva acestei idei, care ar avea un impact negativ uriaș asupra sportivilor și a sportului în sine. Mai mult de atât, Ryu a declarat că este timpul ca și sportivii să aibă o voce în luarea acestor decizii: "A venit timpul ca și sportivii să spună stop".
Citește și:

O CUPĂ MONDIALĂ BIENALĂ ARE NUMAI EFECTE NEGATIVE POTRIVIT UNUI STUDIU UEFA

Prin creşterea numărului de turnee majore şi reducerea numărului de meciuri de calificare, jucătorii cu programul cel mai încărcat ar juca şi mai mult, în timp ce toţi ceilalţi ar juca şi mai puţin, relevă studiul. "Acelaşi lucru ar fi valabil şi pentru echipele lor naţionale. Echipele care nu ajung în fazele finale ale turneelor, în schema propusă, nu numai că ar juca mai puţine meciuri, ci şi-ar pierde contactul regulat cu baza lor de suporteri din cauza perioadelor lungi de inactivitate. Un program care nu corespunde nevoilor tehnice ale naţionalelor ar avea, în acelaşi timp, un impact asupra ligilor, expunându-le la pauze prea lungi, ceea ce ar fi în detrimentul tuturor", adaugă forul fotbalistic continental în comunicatul său.
O Cupă Mondială bienală ar avea un impact şi asupra fotbalului feminin, "pentru că marile turnee nu ar mai beneficia de exclusivitatea calendarului", pentru a ieşi în evidenţă, ceea ce ar avea "efecte negative în ceea ce priveşte expunerea şi interesul suporterilor şi mass-media".
Turneele pentru echipele naţionale de tineret ar trebui, de asemenea, revizuite "din cauza îngustării ferestrelor internaţionale disponibile".
În sfârşit, studiul susţine argumentul Comitetului Internaţional Olimpic (CIO), subliniind că o Cupă Mondială la fiecare doi ani "ar avea efecte îngrijorătoare asupra multor alte sporturi, ale căror evenimente cheie s-ar confrunta cu conflicte de programare fără precedent şi şi-ar vedea spaţiile invadate de un concurent puternic".
Jocurile Olimpice de iarnă Beijing 2022 pot fi urmărite în direct și integral pe Eurosport și pe platforma Eurosport Player.
Premier League
Miza uriașă a ultimei etape din Premier League. Pe lângă titlu, se joacă locul 4 și retrogradarea
ACUM 5 ORE
Ligue 1
OFICIAL - Mbappe a semnat un nou contract cu PSG. Anunțul starului francez
ACUM 5 ORE